Redactie

Redactie

Bijna even leuk als boeken schrijven: de auteursbegeleiding & redactie van andermans boeken en het schrijven van artikelen en teksten. Als freelance redacteur, journalist en tekstschrijver heb ik de afgelopen 10 jaar uiteenlopende opdrachten mogen doen, van het schrijven van beursberichten tot het redigeren van streekromans.

Redactie & auteursbegeleiding

Met de bureauredactie van romans startte ik in 2014 bij uitgeverij Zomer & Keuning, onderdeel van VBK Media, waar mijn chicklits zijn verschenen. Inmiddels verzorg ik ook de redactie van non-fictie titels, in opdracht van o.a. uitgeverij Van Duuren Management/AnderZ. Ik heb ervaring met het hele ‘pakket’ van redigeren, persklaarmaken en corrigeren, van zowel boeken als e-books. Dit doe ik freelance vanuit huis of tijdelijk ingehuurd op de redactie.

Ook heb ik sinds 2017 een aantal auteurs succesvol begeleid bij het schrijven van hun eigen boek, met name non-fictie op het gebied van management/ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Dat kan variëren van alleen het maken van een aansprekende synopsis tot heel intensieve begeleiding als ghostwriter. Ik ben vooral sterk in het aanbrengen van een goede en logische structuur (een sterk bouwplan) voor je boek en uiteraard in het helpen je schrijfstijl te verbeteren. Hier vind je enkele titels die ik recent heb begeleid.

Journalistiek & tekstschrijven

Mijn focus als freelance journalist en tekstschrijver ligt op financiën & economie, sinds ik me voor mijn eerste vaste baan bij Dow Jones Nieuwsdienst onderdompelde in de jaarcijfers, aandelen en macro-economie en merkte hoe verslavend het wel en wee op de beurs was. Ik schreef onder andere voor de tijdschriften Management Team en Sprout en daarna werkte ik lange tijd voor NU.nl/economie en beleggersplatform IEX.

Verder schrijf ik veel en graag over de geestelijke gezondheidszorg en psychologie, al jaren voor vakblad PsychoPraktijk (nu GZ Psychologie). Er zijn maar weinig dingen die ik interessanter vind dan hoe wij mensen in elkaar zitten. Van daaruit is ook mijn eerste non-fictie boek Zin in seks! voortgekomen: ik ontmoette seksuoloog Ingeborg Timmerman tijdens een interview voor PsychoPraktijk.

Economie artikelen Psychologie artikelen