Redactie

Redactie

Bijna even leuk als boeken schrijven: de redactie van andermans boeken en het schrijven van artikelen en teksten. Als freelance redacteur, journalist en tekstschrijver heb ik de afgelopen jaren uiteenlopende opdrachten mogen doen, van het schrijven van beursberichten tot het redigeren van streekromans.

Met de bureauredactie van boeken startte ik in 2014 bij uitgeverij Zomer & Keuning, onderdeel van VBK Media, waar ook mijn eigen romans zijn verschenen. Inmiddels verzorg ik ook de bureauredactie voor non-fictie titels, in opdracht van o.a. uitgeverij Van Duuren Management/AnderZ. Ik heb ervaring met het hele ‘pakket’ van redigeren, corrigeren en persklaarmaken, van zowel boeken als e-books.

Mijn focus als freelance journalist en tekstschrijver ligt op financiën & economie, sinds ik me voor mijn eerste vaste baan bij Dow Jones Nieuwsdienst onderdompelde in de jaarcijfers, aandelen en macro-economie en merkte hoe verslavend het wel en wee op de beurs was. Ik schreef onder andere voor de tijdschriften Management Team en Sprout en daarna werkte ik lange tijd voor NU.nl/economie en beleggersplatform IEX.

Verder schrijf ik veel en graag over de geestelijke gezondheidszorg en psychologie, al jaren voor vakblad PsychoPraktijk (nu GZ Psychologie). Er zijn maar weinig dingen die ik interessanter vind dan hoe wij mensen in elkaar zitten. Van daaruit is ook mijn eerste non-fictie boek Zin in seks! voortgekomen.

 

Economie artikelen Psychologie artikelen