Blog

62 Articles
Het meisjesmanifest-feestje

Het meisjesmanifest-feestje

Nu wordt het écht echt. Afgelopen week mocht ik de proef bekijken van mijn nieuwe Young Adult-boek ‘Het meisjesmanifest’, dat eind september verschijnt bij de allerleukste YA-uitgeverij van Nederland, Blossom Books. En wat was dat een feestje! Het zijn dezelfde woorden, maar het leest zó anders in een opgemaakte proef. Eerlijk is eerlijk: het is………

Hoera, nieuw boek Het meisjesmanifest AF!

Hoera, nieuw boek Het meisjesmanifest AF!

Hoera, tijd voor (alcoholvrije) bubbels, want mijn nieuwe Young Adult-boek Het meisjesmanifest is AF! Gisteravond stuurde ik, precies op tijd voor mijn verlof, mijn allerbeste 85.000 woorden naar uitgeverij Blossom Books. Vergeleken met mijn vorige YA Heerestraat & Rozenlaan schreef ik dit boek in sneltreinvaart (minder dan 1 jaar versus 5 jaar), en het voelt………

Ein-de-lijk in de schrijfflow met mijn nieuwe YA

Ein-de-lijk in de schrijfflow met mijn nieuwe YA

Het was even stil qua schrijfupdates de laatste tijd. Ik voelde me niet zo super en de inspiratie voor mijn nieuwe YA verstopte zich als een pro. Ik bleef maar sleutelen aan de synopsis, lijstjes en planningen maken enzovoort. Onvervalst uitstelgedrag, want eerlijk is eerlijk: een nieuw boek beginnen vind ik best wel zwoegen… MAAR:………

Het meisjesmanifest

Het meisjesmanifest

Het meisjesmanifest is het tweede boek van Carlie van Tongeren, die eerder Heerestraat & Rozenlaan schreef. Ze baseerde Het meisjesmanifest op de ervaringen van Milou Deelen, die een video maakte over sluthshaming bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Als Tess na de vakantie terug op school komt, staat ze opeens bekend als de Slet van de Zomer. Er wordt een Slettenlied………