Blog

83 Articles
Schrijfweek nu vs. precies 2 jaar geleden

Schrijfweek nu vs. precies 2 jaar geleden

Vandaag precies twee jaar geleden kwam ik terug van een schrijfmidweek in Noordwijk, waar ik een aanzienlijk deel van mijn boek ‘Het meisjesmanifest’ schreef. Ik kwam daar op dinsdag met 15.000 woorden aan en ging het weekend weg met 40.000 woorden. Het waren 5 dagen van totale focus; ik beantwoordde geen mail of telefoontjes (nou………

Scenarioschrijven en Heerestraat & Rozenlaan

Scenarioschrijven en Heerestraat & Rozenlaan

Voor wie zich afvroeg wat ik afgelopen week aan het doen was en weinig online was: Dit. Werken aan mijn grote schrijfdroom: scenarioschrijven. En dat gebaseerd op mijn eigen boek, Heerestraat & Rozenlaan. Niet meteen je stoel gaan reserveren bij de bioscoop, want binnenkomen in de film- en boekenwereld, dat gebeurt natuurlijk niet zomaar. Samen………

Schrijfdromen #3: YA-debuut

Schrijfdromen #3: YA-debuut

Valt er eigenlijk nog wel meer te dromen als je een boek uit hebt gebracht? Ja. Soms toch wel. Als je bijvoorbeeld net als ik héél graag een Young Adult-boek wilt uitbrengen.  Na mijn nog niet-afgeronde eerste avontuur met scenarioschrijven (schrijfdromen #1) en het publiceren van mijn allereerste boek (schrijfdromen #2) was het 2013. Ik………

Details & Adidas-schoenen

Details & Adidas-schoenen

Een van de leukste dingen van schrijven vind ik mooie, grappige of symbolische details bedenken, die het verhaal nóg meer tot leven wekken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schoenen van hoofdpersoon Liv in mijn nieuwste boek Het zusje van. In mijn hoofd waren dit meteen roze sneakers van Adidas, maar tijdens het schrijven van deze………

De eerste recensies over Het zusje van

De eerste recensies over Het zusje van

Het zusje van verscheen ongeveer een maand geleden en inmiddels stromen de recensies en TE mooie foto’s binnen. Er zitten ook veel 5 sterren recensies / ratings bij en soms kan ik dat nog nauwelijks geloven 💛 Ik wil jullie niet te veel spammen, maar een paar passages uit reviews mag wel toch? ‘De worsteling………

Mijn eerste echte schoolbezoek

Mijn eerste echte schoolbezoek

Soms zit ik wekenlang in m’n cocon te schrijven op mijn kamer. En soms is er ineens zo’n week dat ik 25 jongeren zie/spreek. Dit was er zo een, met een verslag van een leerling die ‘Het zusje van’ koos voor haar boektoets, een interview voor een profielwerkstuk over feminisme in de NL jeugdliteratuur (tegen………

De grootste schrijfuitdagingen van Het zusje van

De grootste schrijfuitdagingen van Het zusje van

De tijd vliegt, het is alweer vrijdag en dat betekent een nieuw weetje over mijn nieuwste boek Het zusje van! Het schrijven van Het zusje van was in meerdere opzichten een nieuwe uitdaging voor me. Qua formaat (daarover een andere keer meer), qua periode (corona) maar óók qua inhoud. In Heerestraat & Rozenlaan verwerkte ik………