cruise control carlie van tongeren

Wat een eer, ik ben ‘auteur van de week’ op de nieuwe boekensite Hebban! Ik mocht vertellen over mijn boeken en toekomstdromen, en hoe ik mijn schrijvende leven inricht sinds mijn dochtertje is geboren (efficiënter dan efficiënt). Lees hier een stukje van het interview.

Hebban: Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Dat haal ik vaak uit mijn eigen leven. Dat kunnen ook hele kleine dingen zijn, hoor. Zo moet Lara, de hoofdpersoon in Cruise Control, met haar vriendinnen mee naar yoga; daarvoor heb ik geput uit lessen die ik zelf heb gevolgd. Ik haal het ook uit verhalen die ik lees of hoor van anderen, of dingen die ik toevallig zie of hoor als ik ergens ben. Rare gewoonte: ik luister graag (telefoon)gesprekken af in de trein. Ik noteer het in een boekje of m’n telefoon, zodat ik het niet kan vergeten.

Hebban: Wat lees je zelf het liefst?
Er ligt van alles op mijn nachtkastje. Uiteraard lees ik chicklits om te zien hoe mijn mede-schrijfsters het aanpakken, maar dat zie ik meer als werk dan als ontspanning – hoe gek dat misschien ook klinkt. Ik heb de laatste jaren veel Young Adult-boeken gelezen, omdat ik zelf graag een Young Adult zou uitbrengen. De boeken van Sarah Dessen vond ik helemaal geweldig. Ook lees ik nu New Adult-boeken; Wacht op mij van J. Lynn vond ik erg meeslepend. Allemaal voorbeelden van boeken die ik zelf wel had willen schrijven! Als ik zelf midden in een schrijfproces zit lees ik trouwens het liefst boeken in een heel ander genre, zoals thrillers, historische romans en non-fictie. Anders heb ik de neiging om aan mijn eigen boek te gaan twijfelen.

Lees de rest van het interview op Hebban.nl