Scenario

Scenario
Lang, lang geleden in het huis van Govert Harmsen uit GTST, de serie waar ik dolgraag voor wil schrijven :)

Scenarioschrijven wil en doe ik al héél lang. Als hobby. Begin 2010 besloot ik het professioneler aan te pakken: ik volgde een cursus scenarioschrijven aan de Scriptschool in Amsterdam. Die sloot ik af met een eigen scenario voor een tienminutenfilm, ‘Verraad’.

In 2011/2012 heb ik meegewerkt aan het scenario van de nieuwste film van Joost Ranzijn, eigenaar van Zig Zag Film. Daarnaast heb ik schaduwscripts geschreven voor Nederlandse series, waaronder GTST en SpangaS, om ervaring op te doen.

Een jaar later gingen mijn vriend en ik via huizenruil het avontuur aan in de VS. We woonden twee maanden in LA en San Francisco, waar ik scenario-cursussen volgde, boeken over schrijven voor tv verslond en natuurlijk veel inspiratie opdeed. En waar kan dat beter dan vlak bij Hollywoord? De workshop die ik volgde bij On The Page van Pilar Alessandra in LA heeft de meeste indruk gemaakt en ook het bijwonen van de opnames voor tv-serie Melissa & Joey, waar je de scenarioschrijvers ter plekke aan het werk zag als grappen niet goed uitpakten op het publiek, was een ervaring om nooit te vergeten.

In mijn vrije tijd blijf ik ervaring opdoen met het lezen & schrijven van scenario’s voor tv-series en hoop ik uiteindelijk ook mijn werk te kunnen maken van deze meisjesdroom 🙂