Scenario

Scenario

Scenarioschrijven wil en doe ik al heel lang. Als hobby. Op de basisschool schreef ik al mini-toneelstukjes en in mijn puberteit werd dat een complete soapserie, vooral omdat ik dol was op dialogen en toen nog geen geduld kon opbrengen om de rest eromheen te beschrijven ūüėČ Toen ik in het Beeld en Geluid museum in Hilversum in het huis van Govert Harmsen uit GTST zat (zie foto), dacht ik: tijd om er serieus werk van te maken. Ik riep al z√≥ lang dat ik voor GTST zou willen werken en dat ik hoopte dat op een dag Ludo Sanders m√≠jn dialoog uit zou spreken.

In 2010 volgde ik een cursus scenarioschrijven aan de Scriptschool in Amsterdam. Die sloot ik af met een eigen scenario voor een tienminutenfilm, ‘Verraad’. In 2011/2012 heb ik meegewerkt¬†aan het scenario van de nieuwste film van Joost Ranzijn, eigenaar van Zig Zag Film.¬†Daarnaast heb ik schaduwscripts geschreven voor Nederlandse series, waaronder GTST en SpangaS, om ervaring op te doen.

Een jaar later gingen mijn vriend en ik via huizenruil het avontuur aan in de VS. We woonden twee maanden in LA en San Francisco, waar ik diverse scenario-cursussen volgde, boeken over schrijven voor tv verslond en natuurlijk veel inspiratie opdeed. En waar kan dat beter dan vlak bij Hollywoord? De workshop die ik volgde bij On The Page van Pilar Alessandra in LA heeft de meeste indruk gemaakt en ook het bijwonen van de opnames voor tv-serie Melissa & Joey, waar je de scenarioschrijvers ter plekke aan het werk zag als grappen niet goed uitpakten op het publiek, was een ervaring om nooit te vergeten.

In mijn vrije tijd blijf ik ervaring opdoen met het lezen & schrijven van scenario‚Äôs voor tv-series¬†en hoop ik uiteindelijk ook mijn werk te kunnen maken van deze meisjesdroom ūüôā