Over Carlie

Over Carlie

Ik ben Carlie van Tongeren, 37, schrijfster in de dop sinds ik op 7-jarige leeftijd achter mijn moeders typemachine kroop om mijn eerste mini-scenario te schrijven en écht schrijfster sinds mijn eerste boek uitkwam in 2011.

Toen ik na twee studies en twee vaste banen in de journalistiek voor mezelf begon, had ik eindelijk de tijd om aan mijn droom te werken: zorgen dat het niet zou blijven bij die stapels verhalen, toneelstukken, soapseries, gedichten en onafgemaakte manuscripten die mijn huis inmiddels vulden, maar dat ze gepubliceerd en gelezen zouden worden – afgezien van die gedichten overigens, want daar was ik bij nader inzien toch niet zo goed in. Om precies te zijn:
Droom nr. 1: een Young Adult-roman uitbrengen.
Droom nr. 2: scenarioschrijven (liefst voor series).

Ik begon met het schrijven van doktersromans en kwam terecht in de fijne wereld van de chicklits. Na een iets langere pauze dan de bedoeling was (maar wel eentje waarin ik een prachtige dochter kreeg) is mijn YA-debuut Heerestraat & Rozenlaan in juni 2018 verschenen bij de gezelligste YA-uitgeverij Blossom Books – droom nr. 1: check! Daarna volgden mijn YA-roman Het meisjesmanifest (september 2019) en mijn 1e YA-novelle Het zusje van (september 2020)

Ook publiceerde ik als co-auteur 2 non-fictieboeken bij uitgeverij AnderZ: Omgaan met ongewenste intimiteiten samen met veiligheidskundige Mark de West (augustus 2020) en Zin in seks! samen met seksuologe Ingeborg Timmerman (2016).

Mijn fijnste werk na het schrijven van boeken is andere auteurs begeleiden bij hun boek (vooral non-fictie), van ‘gewone’ eindredactie tot ghostwriting. Zo nu en dan doe ik klussen als tekstschrijver of journalist, en achter de schermen werk ik aan droom nr. 2: scenarioschrijven. Ook leuk: samen met mijn vader heb ik een klein administratiekantoor, Van Tongeren Administraties.

Ik woon met mijn vriend en twee kindjes (5 en 1 jaar) in Deventer, waar ik ook ben geboren.

Foto credits: Vera Cornel / Jonge Jury 2018