Over Carlie

Over Carlie

Ik ben Carlie van Tongeren, 34, schrijfster in de dop sinds ik op 7-jarige leeftijd achter mijn moeders typemachine kroop om mijn eerste mini-scenario te schrijven en écht schrijfster sinds mijn eerste boek uitkwam in 2011.

Toen ik na twee studies en twee vaste banen voor mezelf begon, had ik eindelijk de tijd om aan mijn droom te werken: zorgen dat het niet zou blijven bij die stapels verhalen, toneelstukken, soapseries, gedichten en onafgemaakte manuscripten die mijn huis inmiddels vulden, maar dat ze gepubliceerd en gelezen zouden worden (afgezien van die gedichten overigens, want daar was ik bij nader inzien toch niet zo goed in).

Ik begon met het schrijven van doktersromans – wat ik met veel plezier nog steeds af en toe doe – en kwam terecht in de fijne wereld van de chicklits. Na een iets langere pauze dan de bedoeling was (maar wel eentje waarin ik een prachtige dochter kreeg!) is in 2016 mijn eerste non-fictie boek uitgekomen. Mijn eerste young adult roman zal in de zomer van 2018 verschijnen bij Blossom Books.

Naast het schrijven van boeken verzorg ik de redactie van andermans boeken, doe ik klussen als tekstschrijver, schrijf ik journalistieke artikelen en werk ik aan de realisatie van droom nummer 2: scenarioschrijven. Ook leuk: samen met mijn vader heb ik een administratiekantoor, Van Tongeren Administraties.

De meeste inspiratie doe ik trouwens op tijdens het hardlopen of wandelen. Het park in de Utrechtse wijk Lunetten (zie foto) heeft me al heel wat ideeën voor verhaallijnen, wendingen, personages en dialogen opgeleverd.