Over Carlie

Over Carlie

Ik ben Carlie van Tongeren, 36, schrijfster in de dop sinds ik op 7-jarige leeftijd achter mijn moeders typemachine kroop om mijn eerste mini-scenario te schrijven en écht schrijfster sinds mijn eerste boek uitkwam in 2011.

Toen ik na twee studies en twee vaste banen in de journalistiek voor mezelf begon, had ik eindelijk de tijd om aan mijn droom te werken: zorgen dat het niet zou blijven bij die stapels verhalen, toneelstukken, soapseries, gedichten en onafgemaakte manuscripten die mijn huis inmiddels vulden, maar dat ze gepubliceerd en gelezen zouden worden – afgezien van die gedichten overigens, want daar was ik bij nader inzien toch niet zo goed in. Om precies te zijn:
Droom nr. 1: een Young Adult-roman uitbrengen.
Droom nr. 2: scenarioschrijven (liefst voor series).

Ik begon met het schrijven van doktersromans en kwam terecht in de fijne wereld van de chicklits. Na een iets langere pauze dan de bedoeling was (maar wel eentje waarin ik een prachtige dochter kreeg) is in 2016 mijn eerste non-fictie boek uitgekomen. Mijn YA-debuut Heerestraat & Rozenlaan is in juni 2018 verschenen bij de gezelligste YA-uitgeverij Blossom Books – droom nr. 1: check! Opvolger Het meisjesmanifest ligt vanaf 26 september 2019 in de boekwinkels.

Naast het schrijven van boeken verzorg ik de redactie van andermans boeken en begeleid ik auteurs bij het schrijven van hun boek (vooral non-fictie). Zo nu en dan doe ik klussen als tekstschrijver of journalist, en in mijn vrije tijd werk ik aan droom nr. 2: scenarioschrijven. Ook leuk: samen met mijn vader heb ik een administratiekantoor, Van Tongeren Administraties.

Foto credits: Vera Cornel / Jonge Jury 2018