2023 werd een onverwacht goed leesjaar! In de afgelopen tropenjaren las ik met moeite 20 boeken per jaar, dus ik stelde mijn leesdoel ambitieus (dacht ik) op 30 boeken. Uiteindelijk lukte het me zelfs om 40 boeken uit te lezen! Het gaat natuurlijk niet om doelen of aantallen, ik ben vooral blij dat ik mijn plezier in lezen heb hervonden 🥰

Ik las dit jaar meer uit de bieb, dus ik kon ze niet allemaal fotograferen. Uiteraard zijn de meeste titels jeugd/YA-boeken, vooral van eigen bodem, en ik heb ervan genoten, bedankt voor jullie mooie verhalen lieve collega-schrijvers!

Hieronder nog een kleine onderverdeling (soms overlap):

7x shorties/novelles
4x volwassenliteratuur of feelgood
6x New Adult voor nieuw schrijfexperiment
5x verfilmd boek voor boek-scenarioproject

Favorieten van 2023:
Zolang de citroenbomen bloeien van Zoulfa Katouh (vertaald) en Lily van Tom de Cock (oorspronkelijk Nederlandstalig).

Verrassendste boek 2023:
Ik herlas jeugdklassieker Blauwe plekken (tijdloos, echt, vond het nog steeds sterk!).

Slechtste boek 2023:
Dat was een van de New Adults, maar hoe slecht ik bepaalde dingen ook vond, verslavend zijn ze alsnog, vooral de chemistry tussen de hoofdpersonen is zo knap gedaan! Ik denk dat Sterrenhemel deze nominatie krijgt, een boek van Colleen Hoover uit 2014, met zoveel onnodig over the top drama (lees de reviews op Goodreads, hahaha zo hard om gelachen).

Voor 2024 ga ik weer voor 40 boeken! En wie weet worden het er dan vanzelf nog meer… Op de foto ben ik in ons huizenruil-huis net begonnen in het 1e boek van 2024, Zijn jongen van Carry Slee, de schrijfster door wie ik vroeger dacht: ik wil later óók jeugdboeken schrijven 🙏

QOTD: Hoe was jouw leesjaar & wat is je doel voor 2024?