Ik deed al eerder insta lives over mijn jeugdboek Het is hier helemaal (niet) perfect!, maar nog niet over mijn non-fictieboek Van weerzin naar weer zin. Op vrijdag 21 januari om 20:00 uur bracht ik daar verandering in, samen met het insta-account @SKSPRAAT.

De hele week stond daar in het teken van opnieuw genieten van seks na een negatieve ervaring (hadden we al afgesproken voor The Voice…). Een live is ENORM spannend, maar omdat ik het zo belangrijk vind om over dit thema te vertellen en het ook graag wil ‘leren’ (erover praten, naast erover schrijven), heb ik dat op vrijdag 21 januari voor het eerst gedaan.

Repost van @skspraat:
‘Hoe geniet je opnieuw na een negatieve ervaring?

Veel mensen krijgen te maken met een ongewenste seksuele ervaring, die traumatisch en beschadigend kan zijn. En hoewel je na verloop van tijd vaak weer prima kan functioneren in het dagelijks leven, is de stap naar een fijn seksleven soms lastig.

Hoe maak je sks weer leuk en positief? En vooral: iets van jezelf en niet van de ander?

Carlie van Tongeren (schrijver) onderzocht haar eigen ongewenste ervaring en merkte dat er nog weinig handvatten waren om opnieuw te leren genieten van sks na een negatieve seksuele ervaring. Carlie schreef het boek ‘Van weerzin naar weer zin’ samen met seksuoloog Ingeborg Timmerman. Hierin geven ze inzicht in de impact van ongewenste seksuele ervaringen, waarbij ze niet de focus leggen op wat je precies hebt meegemaakt, maar op het effect ervan op het (sks)leven erna.

‘Van weerzin naar weer zin’ is een bijzonder boek omdat het stapsgewijs inzicht geeft in de impact van negatieve ervaringen en hierbij aandacht heeft voor die ervaringen die nog te vaak geminimaliseerd worden. Ook gaat het boek in op de ervaringen van mannelijke slachtoffers, singles, LHBTQI+ personen en partners en biedt het praktische oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.

Vrijdag om 20:00 spreken we Carlie live over haar boek, haar ervaring en natuurlijk jullie vragen!

Kijk hier het gesprek terug via het Instagram-account van @skspraat