Schrijfmidweek in Noordwijk… je was fantastisch! Ik kwam dinsdag eind van de middag aan in mijn studio met een geweldig (inspirerend!) uitzicht op zee met 15.000 woorden en ging het weekend weg met 40.000 woorden.

Het duurde even voor ik in de schrijfflow kwam van mijn nieuwe Young Adult. Die eerste 10.000 – 15.000 woorden vind ik namelijk echt niet de leukste – understatement: ik vind ze gewoon keihard zwoegen. Maar hier aan zee schreef ik gemiddeld 8.000 woorden per dag, het aantal waarnaar ik streefde!

En misschien nog wel belangrijker dan het pure woorden tellen: ik heb nu een heel goed gevoel bij mijn nieuwe boek en bij mijn personages over wie ik ‘s nachts zelfs heb gedroomd. Dagen vullen met alleen maar schrijven, pauze houden & strandwandelingen maken was zó fijn en goed voor de inspiratie ❤️ Ik doe dat ongeveer 1x per jaar (sinds we een kindje hebben en thuis schrijven ehm… anders is geworden), echt een aanrader!

Maar op zaterdagochtend was ik ook wel helemaal klaar met alleen zijn en miste ik de drukte en oneindige stroom waarom-vragen van mijn dochter. Het laatste dagje en nachtje genoten we met z’n drieën van de zee en Noordwijk, de perfecte afsluiting van deze mini-schrijfretraite.

scene kaartjes nieuw boek YA Carlie van Tongeren laptop uitzicht Noordwijk schrijfweek Carlie van Tongeren

PS. Zowel de kaartjes waarmee ik kennismaakte tijdens een cursus scenarioschrijven (links) als de studio die ik huurde in Noordwijk (rechts) zijn een aanrader voor de schrijvers onder ons!

PPS. In 2017 schreef ik vijf dagen in een mooi huisje van glas in Harkstede, Groningen, en in 2016 schreef ik een weekend in het schattigste draaibare schrijfhuisje in Loo Bathmen, Overijssel. Wat zal het in 2019 worden…?