Sponsorloop Het Vergeten Kind nav ‘Alleen thuis’

Zondag was het zover: de Singelloop in Utrecht, die Dalinja en ik liepen voor het goede doel Het Vergeten Kind. Dat deden we n.a.v. de verschijning van mijn nieuwste YA-boek Alleen thuis, waar Dalinja nauw bij betrokken is geweest.

Bedankt aan alle lezers, schrijvers en docenten die ons hebben gesponsord, soms was ik zo verrast als ik een naam zag staan. We hebben in totaal 810 euro opgehaald – een mooi bedrag waar we erg trots op zijn!

Alle credits voor het idee gaan naar Dalinja. Toen ik haar over haar eigen ervaringen met jeugdzorg interviewde, ruim een jaar geleden, opperde ze al: hoe mooi zou het zijn om na de verschijning van het boek samen een sponsorloop te doen voor Het Vergeten Kind? Om iets terug te doen voor alle kinderen die nu in een moeilijke of onveilige thuissituatie opgroeien?

Inmiddels ligt Alleen thuis in de winkel en ik ben enorm blij dat we jouw idee van toen nu echt hebben uitgevoerd, Dalinja! Ik ben alle jongeren dankbaar die hun verhaal met me hebben gedeeld en ik wilde graag iets terugdoen voor alles wat ik aan persoonlijke ervaringen & inspiratie heb ontvangen.

Hartjes voor…

De Singelloop zelf was een mooie ervaring! Superlang geleden dat ik een wedstrijd had gelopen en ik kreeg weer helemaal de atletiek-vibes van vroeger. Voor mij persoonlijk was dit de motivatie die ik nodig had, om eindelijk weer op het niveau te komen van vóórdat ik kinderen kreeg (en die oudste is dus al 9 hè). Ik liep de 5 km in 33:54 minuten. Niet dat het daarom ging, ik wilde het gewoon halen, al zou ik rollend over de finish komen.

Hartjes voor de support van Blossom Books langs de weg! Hartjes ook voor onbekende mensen die riepen: ‘Kom op, Carlie, je bent er bijna!’ Hartjes voor de treinreizigers die het niet erg vonden om naast me te zitten terwijl ik nog niet had gedoucht. Geen hartjes voor die jonge vrouw die met haar fiets vlak voor me overstak (niks is vermoeiender dan uit je cadans raken, lieve beste niet-hardlopers!).

En de allermeeste hartjes voor Dalinja, voor het bedenken van dit idee én voor het doorzetten om zondag die 5 km te volbrengen, ook al wilden je benen eigenlijk niet meer!