ALLEEN THUIS
Verwacht: september 2024, Blossom Books 

‘Denken ze nou echt dat ik de eerste nacht lekker ga slapen, omdat ze deze plek toevallig een ‘gezinshuis’ hebben genoemd? Dat iets klínkt alsof het uit een ideale Barbie-wereld komt, betekent nog niet dat dat ook zo ís.’

Carlie van Tongeren doorbreekt in haar boeken taboes en bespreekt zware onderwerpen, maar de lezer kan altijd rekenen op een glimlach en een sprankje hoop. Voor Alleen thuis sprak ze jongeren en hulpverleners binnen de jeugdzorg. Al hun ervaringen en herinneringen kwamen samen in het verhaal van Juna en Lennon.

Juna is vijftien als ze geplaatst wordt in Gezinshuis Boskant. Samen met haar broertje Sylvester trekt ze in bij gezinshuisouders Hanna en James, hun zoon Lennon en andere uit huis geplaatste jongeren. Juna is boos op iedereen, behalve op haar broertje – hij betekent alles voor haar.

Lennon heeft het helemaal gehad met die ‘Probleemgevallen’ die zijn ouders zomaar in huis hebben genomen. Zeker met die irritante Juna en al haar drama. Maar dan gebeurt er iets waardoor Juna en hij elkaar toch nodig hebben.

Verschijningsdatum: 13-09-2024