Ik had allemaal woeste plannen om posts voor te bereiden tijdens mijn vakantie, maar verder dan sporadisch stories delen kwam ik niet. En dat was eigenlijk heel lekker, want ik zat de afgelopen 2 weken in een fijne vakantie- én leesflow.

Het zal voor volgers met kinderen vast herkenbaar zijn dat je voor vakantie met kinderen eigenlijk een ander woord moet bedenken dan ‘vakantie’, omdat je anders teleurgesteld weer thuiskomt. Deze zomervakantie was de eerste die voor mij weer écht als een vakantie voelde en waarbij ik 2 weken te kort vond, i.p.v. te lang. Ik mis het Franse uitzicht nu al…

Ook heb ik weer meer gelezen, hoera! Sinds de geboorte van mijn zoontje (2019) heb ik namelijk een onwijze leesdip. Ik las minder dan een boek per maand, terwijl het als schrijver ook zo belangrijk is om zelf te blijven lezen. Dat gaat sinds 2022 weer een stuk sneller én met meer plezier.

Op vakantie las ik de 1e week ‘Nooit meer hetzelfde’ van Susan Muskee uit – een perfecte feelgood voor op vakantie. Dit verhaal verraste me, omdat het focust op een al bestaande, lichtelijk ingekakte relatie en niet op het krijgen van een nieuwe relatie. Daarna begon ik in ‘Anders, beter’ van Blossom Books-schrijfcollega Lisa van Campenhout en daar ben ik nu nog in bezig. Ik geniet van deze YA, vooral van de onaardige gedachten die de hoofdpersoon heeft (en laten we eerlijk zijn: wie heeft die nu niet?). De gewoonte om ’s avonds buiten te lezen i.p.v. Netflix aanzetten, zet ik hier thuis graag nog even voort.

Daarna ga ik de novelle ‘Voor Yasmin’ van Esther Walraven lezen, die ook verstopt zit onder mijn arm…

Maak er een mooie (lees)zomer van!