cruise control carlie

Omdat mijn chicklit Cruise Control net is verschenen, mocht chicklit.nl voor de rubriek ‘Mijn boekenkast’ bij mij langskomen om een kijkje te nemen in mijn boekenkasten. Toch wel een beetje spannend om te laten zien wat je in huis hebt, bedenk ik als de redactrice bijna op de stoep staat… Dit is een stukje van wat ik verteld heb. 

‘Mijn boeken staan eigenlijk op drie verschillende plekken in mijn huis: in de woonkamer, mijn werkkamer en in de garage. In de garage staan voornamelijk mijn jeugdboeken, studieboeken en ‘afdankertjes’. Soms geef ik een boek dat ik zelf niet meer hoef te hebben weg. Ik vind het leuk dat ik er iemand anders dan nog blij mee kan maken. In mijn werk- en woonkamer heb ik denk ik een stuk of 180 boeken staan (dat is inclusief studieboeken), die ik eigenlijk allemaal wel gelezen heb. Ik heb niet een heel ingewikkeld sorteersysteem in mijn kast: ik orden mijn boeken op genre, that’s it.

Boekenverslinder
Ik lees het hele jaar door. Sommige mensen hebben daar alleen tijd voor in bijvoorbeeld de vakanties, maar ik maak altijd wel tijd voor een goed boek. Daarbij ben ik ook bevoorrecht (vind ik zelf dan) omdat ik ook boeken lees voor mijn werk. Het liefste lees ik Romans en Chicklits, maar ook Young Adults vind ik vaak leuk.
Ik lees boeken vaak meerdere keren. Het leuke is dat je soms weer nieuwe dingen ontdekt. Als kind deed ik dat ook al. Dat doe ik ook bij films en series.

Favorieten
Ik heb een aantal auteurs waar ik – bij wijze van spreken – wel voor in de rij zou gaan staan in de boekhandel. Ik lees graag de boeken van Cecelia Ahern (P.S. Ik hou van je is een van mijn lievelingsboeken!), Chantal van Gastel, Nicci French en Sarah Dessen. Het laatste boek dat ik gelezen heb is de Young Adult Een zomer zonder jou van Jenny Han. Momenteel lees ik Niet te filmen van Barbara Kuipers. Op Chicklit.nl kan je mijn to-read-lijstje zien.
Ik heb een voorkeur voor boeken van Nederlands schrijvers. Als lezer houd ik van de Nederlandse setting; het is herkenbaar. Als schrijfster denk ik dat ik het meest kan leren van andere Nederlandse auteurs.

Geen dwergen en trollen aub
Er is één genre waar ik niks mee kan en dat is Fantasy. Daar kan ik me helemaal niet in inleven. Ik lees graag boeken die spelen in de ‘echte’ wereld. Op school moesten we bij Engels The Hobbit lezen. Al die dwergen, trollen en weet ik veel wat voor wezens, ik bleef terugbladeren… Wat haatte ik dat boek en het boektentamen haalde ik dan ook niet. Daarna heb ik nooit meer een Fantasy-boek gelezen.’

Het hele verhaal vind je op chicklit.nl