En daar is-ie dan, heel kort na de onthulling van de titel, de cover van mijn nieuwe Blossom Books Shortie Grijs! Aaah zo spannend om deze nu al met jullie te delen…

Ik ga er niet te veel bij vertellen, behalve de mini-beschrijving uit de catalogus: ‘In Grijs laat Carlie van Tongeren twee jongeren aan het woord: een meisje dat met grensoverschrijdend gedrag te maken kreeg en een jongen die niet wist dat hij een grens over ging. Een allesbehalve zwart-wit verhaal over consent.’

Voor het eerst schrijf ik nu ook hoofdstukken vanuit een jongen en dat vind ik nog best een uitdaging… Gelukkig heb ik een paar mannen bereid gevonden om ze te mogen interviewen over dit gevoelige onderwerp.

Alvast een leuk feitje: ik heb deze titel zelf bedacht! Voordat ik ook maar 1 letter had geschreven. En dat lukt me dus lang niet bij elk boek hè 😉

Ik ga jullie de komende tijd zeker op de hoogte houden van het schrijfproces van mijn nieuwe Young Adult-novelle (ik moet nog zo’n 20.000 wrd schrijven!). Voor nu ben ik heel benieuwd wat jullie eerste gevoel bij deze cover is

GRIJS ligt vanaf 18 januari 2023 in de boekwinkels!

Dit wordt de 4e uitgave in de Blossom Books Shorties, een reeks toegankelijk geschreven Young Adult-novelles. Ik schreef ook Shortie nummer 1 Het zusje van. Daarna volgde De tweede stem van Elin Meijnen (winnaar Jonge Jury Debuutprijs 2022) en in najaar 2022 volgt Wees Lucie van Astrid Boonstoppel.