Het zusje van van Carlie van Tongeren

Een van de leukste dingen van schrijven vind ik mooie, grappige of symbolische details bedenken, die het verhaal nóg meer tot leven wekken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schoenen van hoofdpersoon Liv in mijn nieuwste boek Het zusje van.

In mijn hoofd waren dit meteen roze sneakers van Adidas, maar tijdens het schrijven van deze Blossom Books shortie wilde ik ze beter voor me zien en bekeek ik online álle roze sneakers van Adidas (wat je al niet googelt als schrijver…). Ik koos voor felroze glimmende met een koperkleurige streep, deze dus:

Toen ik de laatste versie van mijn verhaal inleverde, kocht ik als beloning voor mezelf nieuwe roze sneakers. Niet die superroze van Liv dus, maar die je op de foto bovenaan ziet. Waarom deze sneakers meer zijn dan gewoon een paar schoenen, dat lees je natuurlijk in Het zusje van 🙂