Het zusje van voor de Jonge Jury prijs 2021

De stembussen voor de Jonge Jury Prijs 2021 zijn nu echt bíjna gesloten; je kunt alleen vanavond en morgen nog stemmen op mijn boek Het zusje van of een van de andere 10 mooie leestips. Daarom nu nog 1 allerlaatste post & wat stories in de herhaling als een soort aftiteling (ja, ik ben zo iemand die alles altijd graag goed en een beetje dramatisch afrondt 🙈).

Echt ontzettend leuk dat jullie mijn belevenissen tijdens de stemperiode hebben gevolgd, van mijn allereerste post toen ik ontdekte dat Het zusje van genomineerd was (november 2020) tot vandaag. En sorry als je soms dacht: pfff heb je haar weer over dat stemmen…

Natuurlijk wil ik die fantastische prijs dolgraag winnen! Dat zou een overwinning zijn voor Het zusje van, maar óók voor dunnere boeken (shorties, novelles) in het algemeen. Dat deze boeken net zo belangrijk, goed en leuk zijn voor jongeren om te lezen.

Maar ook als ik niet win, heeft deze nominatie me veel mooie dingen gebracht. Dat veel meer scholieren over mijn boek hebben gehoord en het zijn gaan lezen. Dat ik indrukwekkende mindmaps en gedichten over hoofdpersoon Liv voorbij heb zien komen. Mijn boek op mooie plekjes in veel boekhandels, bibliotheken & mediatheken. Mijn allereerste online schoolbezoek en als afsluiter het bijzonderste schoolbezoek in een heus theater in Sneek.

Ook online beleefde ik van alles: eerste YA live met Bibliotheek Utrecht en eerste Instagram takeover (van het Blossom Books-account) en ik maakte gisteren op de valreep nog even mijn reeldebuut. Alle filmpjes die ik ter promotie maakte voor de Jonge Jury hebben me echt geholpen om makkelijker en sneller filmpjes van mezelf op te nemen, superfijn! 😅

Dus: bedankt Jonge Jury voor deze prachtige nominatie en een heel groot, welgemeend dank jullie wel aan iedereen die op mij heeft gestemd! (En ook als je het was vergeten en dat nu nog even lastminute doet, via de link in mijn bio of jongejury.nl/stemmen.) 💛💛💛🙌🙌🙌