Deze maand staat mijn nieuwste Young Adult-boek Het is hier helemaal (niet) perfect! in een bijzonder magazine: de Spotlight! van Vitiligo.nl, de Nederlandse vereniging voor mensen met de huidaandoening vitiligo. 

Waar mijn boek over gaat, weten de meesten van jullie al wel. Daarom hier een klein stukje uit het artikel, dat specifiek gaat over vitiligo:

‘Auteur Carlie van Tongeren betrok twee vrouwen met vitiligo bij het schrijven van haar nieuwe boek Het is hier helemaal (niet) perfect!. Op de Facebookpagina van Vitiligo.nl schreef ze eind 2021: “Openhartig en uitgebreid vertelden ze mij onder andere over het camoufleren van hun vlekken, de reacties van anderen en al hun eigen gedachten en gevoelens erover. Met dit verhaal hoop ik bij te dragen aan een beetje (h)erkenning van vitiligo bij lezers.”’

Ik heb sinds november al veel mooie reacties ontvangen op dit boek, het merendeel van lezers die geen vitiligo hebben en zeggen dat ze er veel over hebben geleerd. Nu kijk ik uit naar meer reacties van lezers die zelf vitiligo hebben: herkennen zij zich goed in Yara en haar acceptatieproces?

Ik ben alvast heel erg benieuwd!