Vandaag stond ik dan voor het eerst op de échte, niet-digitale rode loper voor het vmbo-leesfeest Stap op de Rode Loper! Een bijzondere maandag – rond mogen lopen door 2 musea die verder gesloten zijn voor publiek. In Utrecht, mijn ‘oude’ thuis.

Kleine sfeerimpressie in foto’s, maar helaas zonder leerlingen die ik niet zomaar op de foto durfde te zetten, dus die moeten jullie er even bij denken. Ze waren er echt, hoor 😉

Ik las ze 3x met plezier voor (uit mijn nieuwste boek en ik had mijn eerste geschreven kinderverhaaltje meegenomen), vertelde over schrijven en over mijn eigen reizen naar Indonesië die voorkomen in Het is hier helemaal (niet) perfect!. En ik vroeg de leerlingen hun eigen verhaal te bedenken.

De klas in het auditorium van het Centraal Museum durfde veel verhaalideeën met elkaar en mij te delen. Zo’n donker zaaltje hielp wel mee. Maar het verhaalidee dat ik alleen mocht lezen vanaf de telefoon van een meisje op de 2e locatie (Spoorwegmuseum) vond ik net zo mooi.

Overigens stelde ik ook vragen waar nul respons op kwam, voordat jullie denken dat het alleen maar soepel ging.

Ik zag ook andere leuke schrijvers die ik al kende en maakte nog even een misser door aan Lydia Rood te vragen: ‘en, wie ben jij?’ Zoveel boeken van haar gelezen, maar geen idee hoe ze eruitzag (hahaha pfff sorry!)

Benieuwd hoe het op 28-2 in Groningen en op 21-3 in Eindhoven zal zijn. Bedankt Schrijverscentrale en bedankt Stap op de Rode Loper voor de organisatie! Een grote uitdaging in deze tijden 🙌