Nieuwe cover Het meisjesmanifest

HET MEISJESMANIFEST
september 2019, Blossom Books 

Als Tess na de vakantie terug op school komt, staat ze opeens bekend als de Slet van de Zomer. Er wordt een Slettenlied gemaakt en iedereen heeft opeens een mening over haar. Maar Tess laat dit niet zomaar over zich heen gaan: ze maakt een filmpje, gaat de discussie aan en vecht terug.

Haar vriendinnen Kati en Sara staan klaar om haar te helpen, maar hebben daarnaast zelf ook genoeg om zich druk over te maken. Sara heeft een Jaar Zonder Jongens, waar ze eigenlijk niets over kwijt wil. Niets. Toch? En Kati probeert haar eigen weg te vinden, maar dat is nog niet zo makkelijk als iedereen (je ouders, je vriendinnen, zijzelf) daar een mening over heeft.

Het meisjesmanifest is het tweede boek van Carlie van Tongeren, die eerder Heerestraat & Rozenlaan schreef. Ze baseerde de verhaallijn van Tess op de ervaringen van Milou Deelen, die een video maakte over sluthshaming bij de Groningse studentenvereniging Vindicat.

De oorspronkelijke editie (rechts) verscheen in 2019; de herdruk (links) in maart 2022. Voor deze herdruk schreef ik o.a. een nieuw, persoonlijk nawoord.

Lees hier het eerste hoofdstuk & bestel jouw exemplaar bij je lokale boekhandel #shoplocal 🙂

Nieuwe cover Het meisjesmanifestHetMeisjesManifest_Carlie_van_tongeren