HEERESTRAAT & ROZENLAAN – Mijn rampzalige leven in twee huizen
juni 2018, Blossom Books

Op aanraden van niemand minder dan Edward van de Vendel, stuurde Carlie van Tongeren haar manuscript naar Blossom Books, en dat bleek een perfecte match!

Carlie schreef, deels gebaseerd op eigen ervaringen, een hyperrealistisch verhaal over een situatie waar veel jongeren in Nederland mee te maken krijgen: gescheiden ouders. En hoewel er in Heerestraat & Rozenlaan diverse zware thema’s aan bod komen die met een scheiding gepaard (kunnen) gaan, blijft het door Carlies frisse en humoristische toon luchtig.

Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat betekent niet alleen dat Nina vanaf nu elk weekend met een enorme weekendtas heen en weer moet fietsen tussen twee huizen, maar ook dat ze in sneltreinvaart moet wennen aan de nieuwe situatie. Aan de nieuwe vriendin van haar vader, bijvoorbeeld, die twee kinderen heeft: Lindi (type valse stiefzus) en Mark (headbangende metalfan). En aan het feit dat haar moeder als een zombie-in-pyjama door het huis wandelt.

En eigenlijk heeft Nina het al druk genoeg met voetbal, vriendinnen en haar laatste schooljaar, hoe moet ze dit in hemelsnaam allemaal in haar eentje verwerken?

Heerestraat & Rozenlaan werd genomineerd voor:
* Jonge Jury Prijs 2019
* Jonge Jury Debuutprijs 2019
* Lang Zullen We Lezen-trofee 2018