Carlie van Tongeren aan het schrijven

Precies een jaar geleden maakte ik deze foto van mezelf, voor een story, nadat ik een dag heel fijn had geschreven aan mijn boek Het zusje van.

Of nou ja, een hálve dag. Want wisten jullie dat ik de 1e versie van ‘Het zusje van’ grotendeels heb geschreven tijdens de 1e lockdown (maart-mei 2020)? Dat was best wel een uitdaging met de kindjes fulltime thuis (understatement…), mijn vriend en ik werkten half om half, hij de ochtend, ik de middag. Ik schrijf beter als ik veel tijd heb – een hele dag of beter nog: een heel weekend of hele week, die zich heerlijk voor me uitstrekt. Niet zo staccato als dit, 4 uurtjes per dag, waarin ik ook moest bellen, Zoomen, redigeren enz.

Maar… het lukte toch, beter dan verwacht! Doordat ik wel op veel dagen achter elkaar aan mijn boek schreef, bleef ik goed in het verhaal zitten. En de ultrakorte scèneachtige hoofdstukken van deze Blossom Books Shortie matchten verrassend goed met dit ad hoc-lockdownleven. Ik kijk terug op een stressvol, maar vooral fijn schrijfproces!

En nu een jaar verder, heb ik al zoveel mooie reacties van jullie mogen ontvangen én een Jonge Jury nominatie waar ik megatrots op ben. Echt, dank jullie wel daarvoor! 💛

En psst, als je nog niet had gestemd voor de Jonge Jury, dan kun je dat nu nog snel doen, t/m 3 mei! Via: www.jongejury.nl/stemmen.