Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde Mathilde van Ikvindlezenleuk.nl aan schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers, leesbevorderaars en lezers. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Vandaag geeft schrijver Carlie van Tongeren antwoord.

‘Deze zomer ga ik het jeugddebuut van Elsbeth de Jager lezen: ‘Niet meer dan een nummer’ – het waargebeurde verhaal van een jongen die vier jappenkampen overleefde. Ze baseerde dit op het echte verhaal van haar vader Hugo en dat vind ik erg bijzonder. In het boek zitten ook echte kaartjes en foto’s. Sowieso ben ik erg geïnteresseerd in Indonesië en lees ik er graag over, sinds ik een Indische stiefmoeder heb en er 3x zelf naartoe ging om te reizen en vrijwilligersprojecten te doen.

Omdat ik zelf Young Adult-boeken schrijf, lees ik meestal boeken geschreven voor jongeren die net wat ouder zijn (12+). Maar voor Elsbeth maak ik deze zomer graag een uitzondering; zij heeft sinds ik als schrijver begon (2011) al mijn boeken gelezen, dus ik wist gelijk dat ik ook haar boek (geschikt voor 10+) zou gaan lezen. Ik ben erg benieuwd!’

Bekijk hier het berichtje op de website ikvindlezenleuk.nl