Sommige maandagochtenden zijn bijzonder en dit was er zo een: ik mocht de mediatheek van mijn ‘oude’ middelbare school (her)openen! Het Vlier in Deventer, zoals het nu heet.

Zoals ik daar vertelde aan de leerlingen & docenten was de schrijver in mij op die school al geboren. Want daar schreef ik tijdens de les al stiekem verhalen, die vervolgens door de klas werden doorgegeven (‘Carlie, heb je al verder geschreven?’ vroegen klasgenoten dan). En wanneer ik nu mijn Young Adult-boeken schrijf, zie ik nog steeds weleens mijn eigen middelbare school voor me.

Ik had toen nog niet durven dromen dat ik later écht schrijfster zou worden. En ook niet dat ik 23 jaar na mijn eindexamen de mediatheek mocht heropenen, om daar 3 van mijn boeken hoogstpersoonlijk een thuis te geven tussen al die andere mooie titels: Grijs, Het zusje van en Het is hier helemaal (niet) perfect!.

Het was speciaal (en ook een beetje raar) om er voor het eerst weer terug te zijn. Om te zien dat sommige dingen totaal anders zijn (zoals de buitenkant), en andere totaal niet. Dat de conciërge/receptie nog op dezelfde plek zit, net als de aula en de kantine. En om één docent de hand te schudden van wie ik zelf nog les heb gehad (voor de mensen van vroeger: meneer Gorter, van biologie).

Bedankt Het Vlier voor de uitnodiging om dit (fictieve) lintje door te knippen! Ik wens jullie heel veel leesplezier toe met de nieuwe mediatheek.

Actiefoto gemaakt door Deventer Nieuws 🙂