Het nieuwe jaar is allang begonnen, maar gelukkig ook nog lang genoeg (hoop ik) voor een paar leuke schrijfprojecten. In 2024 ga ik mijn schrijftijd besteden aan:

  1. NIEUW YA-BOEK

Versie 1 van mijn nieuwe (6e!) Young Adult-boek is net af en wordt nu gelezen door proeflezers en mijn uitgeverij Blossom Books. Dat betekent dat ik in 2024 nog versie 2 (en 3?) ga maken en natuurlijk ben ik daarna druk met de lancering, begin september…

  1. SCENARIOSCHRIJVEN

Ja. Inderdaad. Nog steeds. Kom op, Carlie, gewoon blijven proberen. Willen jullie dat dit jaar ook een paar keer tegen me zeggen? Hoe en wat… ik ga van alles proberen. Als eerste: een sterke pitch + script maken voor een verfilming van een van mijn eigen jeugdboeken. Afmaken is eigenlijk een beter woord, want ik ben al best ver – zowel met een pitch voor Heerestraat & Rozenlaan als voor Grijs – nu nog het lef om de juiste mensen te benaderen. Verder heb ik een superleuke cursus gezien bij de Scenariovakschool (serieschrijven), hopelijk kan ik die dit najaar gaan volgen.

  1. SCHRIJFEXPERIMENT (BOEK)

Ik vind jongeren nog steeds een superleuke doelgroep en die liefde zal ook echt nooit verdwijnen, maar toch kriebelt het om weer voor 18+ te schrijven… Ik heb 2 ideeën hiervoor:
– NA: Jullie zagen het al voorbijkomen, vermomd als boeken die ik zelf aan het lezen ben: recent heb ik New Adult-boeken verslonden, omdat ik ambities heb voor een eigen NA! (En dan zónder toxische relatie.) Ik gebruik daarvoor een heel oud idee, dat ik heb aangepast, en dat nu ±10.000 woorden telt.
– Feelgood: óók heb ik een (vaag) idee voor een feelgood! Mijn oude liefde, want voor wie het niet weet: ik debuteerde ooit, in 2011, met een feelgood (wat we toen nog chicklit noemden).

Twee experimenten naast elkaar schrijven lijkt me geen goed idee, dus: HELP MIJ KIEZEN! Wat wil je liever van mij lezen: een NA of feelgood?