Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent… nieuwe schrijfplannen! Die liggen allemaal nog niet vast, zoals toen ik 2021 begon, maar wel kan ik alvast met jullie delen dat ik 2022 opnieuw omdoop tot SCHRIJFJAAR!

Met ‘schrijfjaar’ bedoel ik dat veel ruimte geef aan schrijven ook al vloeien daar niet direct inkomsten uit voort. Voor mijn andere werkzaamheden (administratiekantoor, redactie, ghostwriting) hanteer ik een minimum omzetdoel waar ik net mijn vaste lasten kan betalen. Dat besloot ik voor het eerst, eind 2020, en man, wat was dat spannend: afscheid nemen van een hoop zekerheden en klanten…

In 2021 heb ik die minimale omzetdoelen behaald – net iets meer, omdat ik steeds meer uitnodigingen voor schoolbezoeken kreeg en die horen ook bij schrijven natuurlijk! Daardoor heb ik niets van mijn spaarbuffer hoeven gebruiken en dat betekent dat ik dit nog een jaartje zo kan doen, wat een luxe! Ik merk echt dat deze ruimte mijn creativiteit goed doet.

Wat ga (of wil) ik in 2022 schrijven?

* Een nieuw non-fictieboek met een nieuwe coauteur, dat op de planning stond voor 2021 maar te ambitieus was om in dat jaar te volbrengen. Voor uitgeverij Van Duuren Psychologie en het thema heeft raakvlakken met Heerestraat & Rozenlaan, maar verder houd ik het nog even geheim tot we wat verder zijn.

* Een nieuw Young Adult-boek voor Blossom Books: dit deel ik in een aparte post zodra ik meer weet over het onderwerp & de planning!

* Zorgen dat ik niet meer hoef te zeggen dat ik scenarioschrijver wil WORDEN, maar dat ik dat BEN. Dat betekent zorgen dat het niet bij een cursus en een script schrijven blijft, maar dat ik ook vervolgstappen ga zetten om ervoor te zorgen dat een script(idee) ook echt gemaakt kan worden. Dit wordt mijn grootste focus van 2022, besluit ik nu samen met jullie, dus herinner me er vooral aan 😉

Daarmee is nog niet mijn hele jaar gevuld, maar ik wil ook ruimte overlaten voor nieuwe ideeën (zo heb ik ook een vaag idee voor een kinderboek) en meer schoolbezoeken. Daar heb ik in 2021 steeds meer uitnodigingen voor ontvangen en er staan er al wat op de planning voor 2022.

Wat gaat er van mij verschijnen in 2022?

Het is nog niet duidelijk of er ook een boek in 2022 kan verschijnen, of dat dat begin 2023 zal worden. Wel weet ik dat er in ieder geval twee verse herdrukken zullen verschijnen:

* Het meisjesmanifest bij Blossom Books, begin 2022.

* Zin in seks! bij Van Duuren Psychologie, april 2022 (de 3e druk sinds nov. 2016 en die zullen we actualiseren met het oog op inclusiviteit).

De eerste week van 2022 was niet mijn week – ik was te besluiteloos en ongedurig om gefocust ergens aan te werken. Door dit blog krijg ik wel weer zin om te gaan schrijven en ik hoop dat jullie ook weer zin hebben om mij te volgen in dit nieuwe schrijfjaar!

Fotograaf: Tatjana Almuli (2021)