Lang verwacht, toch op tv geweest: donderdagavond 15 juni was het dan eindelijk tijd voor ‘mijn’ aflevering bij talkshow NADIA op NPO1, met thema ‘meer/minder zin in seks’.

Oooh en aaah wat was ik zenuwachtig om het terug te gaan kijken. En wat was ik verrast door het resultaat!

Dat er op nationale tv onder mijn voor- en achternaam stond: ‘had een nare seksuele ervaring’ voelde helemaal niet raar, stom of eng. Het voelde gewoon heel GOED dat ik daar zat om (kort) te vertellen dat nare ervaringen veel impact kunnen hebben en dat het superbelangrijk is om je eigen seksualiteit te (her)ontdekken.

De weken tussen de opnames (28 april!) en uitzending dacht ik soms: volgens mij heb ik bijna niks gezegd. Of: ik had helemaal geen duidelijk verhaal. Maar ik was gewoon de helft vergeten van wat er was gebeurd of gezegd – óók van mezelf. Voor iemand die liever zorgvuldig haar woorden kiest op papier, vond ik dat ik aardig uit de verf kwam in die spannende setting. Toen de cover van ons non-fictieboek Van weerzin naar weer zin in beeld kwam, maakte mijn hart een sprongetje.

Green room

Mijn coauteur, seksuoloog Ingeborg Timmerman, die recht voor mij als expert in het publiek zat, gaf me met haar bemoedigende glimlach vertrouwen. Veel bewondering heb ik voor de andere mensen, op het podium en in het publiek, die op tv durfden te praten over hun seksleven. En natuurlijk voor journalist en presentator Nadia Moussaid die dit alles fantastisch begeleidt en iedere avond maatschappelijke thema’s bespreekt die er echt toe doen.

Als je zin (haha) hebt: kijk de aflevering zeker terug! Ik kom zonder te struikelen het podium op bij ±25 min. (Daarvóór zat ik te wachten in de green room en zag ik zelf vast ook groen van de zenuwen, maar wonderlijk genoeg zie je daar niks van).

Heel benieuwd wat jullie van mijn 1e tv-optreden vonden, laat het me vooral weten!

Bekijk hier de aflevering terug via NPOstart.