Dit zijn de Young Adult-boeken die dankzij mijn pulp-actie de weg naar mijn boekenkast vonden én naar die van jullie!

Feiten op een rij:
– Budget 250 euro
– Afkomstig van licentievergoeding Cito & CvTE na gebruik van mijn opiniestuk in het vwo-examen Nederlands met (in mijn ogen) negatief sturende vragen
– 15 boeken
– van 15 Nederlandse auteurs
– 1 mannelijke en 14 vrouwelijke auteurs
– 10 – 23,95 euro per boek
– 4 boeken voor jullie
– 11 boeken voor mezelf
– Gekocht in 3 lokale boekwinkels in Deventer: Praamstra, Broekhuis & de Kleinere Boekwinkel
– Geshopt in 2 sessies
– Uitstekende mix van pulp en geen pulp (of gewoon van: BOEKEN die je helemaal nooit pulp hoeft te noemen)
– 1 boek uit (Vanavond bij de rivier, aanrader!)
– DIT ALLES MET VEEL PLEZIER!

Boeken van onder naar boven:
* To lie for – Chinouk Thijssen
* De helft van mij – Nadine Swagerman
* Unsinkable – Lotte van den Noort
* Woorden van Glas – Pamela Sharon
* Payback – Margje Woodrow
* Jona – Anne van Praag
* In het vervloekte hart – Rima Orie
* Voor ik je loslaat – Marieke Nijkamp
* Het licht in jou en mij – Jacodine van de Velde
* Rugzwemmen – Marc ter Horst
* Vanavond bij de rivier – Elin Meijnen

Voor anderen gekocht:
* Tussen twee vuren – Laura Diane
* Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen
* Honderd uur nacht – Anna Woltz
* Heerestraat & Rozenlaan – Carlie van Tongeren (ja, ik dus)

Waarom ik kocht wat ik kocht? Check vooral de kast achter mij, met daarin al heel veel mooie jeugdboeken zoals Jimi, Lily, Patroon, alle boeken van Anna Woltz en megaveel titels van mijn uitgeverij Blossom Books, die ik nu niet hoefde te kopen. Verder is dat moeilijk in zo weinig woorden te vatten, maar ik doe een poging:

Veel Nederlandse schrijfsters zijn zo ontzettend leuk, ik ken ze steeds beter en tóch had ik nog niet van iedereen een boek in mijn kast (Unsinkable, Het licht in jou en mij). Of ik had al hun andere boeken en miste er nog eentje (Woorden van glas). Voor Rima Orie maak ik kennis met mijn minst favoriete genre fantasy (In het vervloekte hart). Soms gaf een nominatie de doorslag (Jona). Soms het klimaat (Rugzwemmen). Soms de prijs (Voor ik je loslaat, 10 euro). Soms omdat het net nieuw is en ik het overal voorbij zie komen (De helft van mij, To lie for, Vanavond bij de rivier, Payback). Anna Woltz is mijn favoriete schrijver en wilde ik zeker aan een van jullie cadeau doen, en ja, ik wilde ook een boek van mezelf in de winkel kopen, een nieuwe ervaring!

Boeken die ik helaas nét niet meer kon kopen:
* De kleuren van de zee – Miriam Bruijstens
* De C is van Celia (Heleen Blesgraaf)
* Oever (Ludwig Volbeda)
* Te veel novelles om op te noemen

Deze actie was een van de leukste ervaringen van dit halfjaar. Bedankt voor jullie tips, jullie lieve reacties én jullie aandacht voor al mijn posts erover 🙂