Maandag was ik in Groningen, voor de laatste editie van taal- en leesproject Stap op de Rode Loper! Van dit schooljaar althans, want volgend jaar doe ik graag weer mee.

Mijn locatie voor de dag was het Forum in Groningen en dan nog wel in een BIOSCOOPZAAL. Met de drie groepen had ik daar zo’n fijne en relaxte sfeer.

En heel bijzonder: ik vertoonde daar de boektrailer van Grijs op het grootste scherm ooit. Het was serieus nét alsof mijn boek al verfilmd was!! (Bekijk de video die ik hiervan maakte in mijn Instagrampost)

Ik heb weer genoten van hun vragen (meest gesteld: hoeveel verdient u?) en van persoonlijke, grappige, originele verhaalideeën op de flashcards tijdens het schrijfopdrachtje. Van een prachtig uitgewerkte dark fantasy tot een humoristisch verhaal met de titel ‘De bakker die er niks van bakte’.

Zoals wel vaker gingen er weinig handen de lucht in toen ik vroeg wie er weleens een boek las. Maar na afloop hoorde ik aardig wat leerlingen tegen elkaar zeggen dat ze Grijs echt wilden gaan lezen, omdat ze benieuwd zijn hoe het verdergaat met Chaja en Wes.

‘Mevrouw, u moet er ook een film van maken, hoor!’ zei er eentje in de deuropening. Daar ga ik mijn best voor doen – die loeigrote boektrailer smaakte naar meer.

Bedankt fijne, lieve organisatoren van Stap op de Rode Loper! voor opnieuw vijf mooie edities in het schooljaar 2022-2023!