O, wat duurde het láng voordat de schoolvakantie het Noorden van Nederland bereikte, maar gelukkig, het is zover en wat heerlijk om mijn werk steeds meer los te laten. Vanaf vandaag staat mijn afwezigheidsmelder aan en neemt mijn hoofd ook echt vakantie.

Dankzij mijn zomerreeks (wat is waargebeurd in mijn 5 YA-boeken?) hoeven jullie mijn verhalen niet helemaal te missen, maar verder zal ik niet zoveel delen, behalve lees- en vakantie-updates. Ik zie schrijvers op vakantie gaan en hun laptop tevoorschijn halen in hun tent of ’s ochtends vroeg voor de rest van de familie wakker is, maar ik laat mijn laptop zoals elke zomer dicht. Losse ideetjes vinden hun weg naar mijn roze notitieboekje met lama’s.

Ik had verwacht deze zomer veel te gaan schrijven, maar dat blijkt nog niet het geval. Ik was druk met twee grote redactieopdrachten en sloot officieel mijn administratiekantoor. Qua scenarioschrijven zette ik ook stappen, waarvan het beoogde resultaat nog een beetje in de lucht hangt. Na de zomer ga ik daar weer achteraan en hoop ik ook iets concreets met jullie te kunnen delen.

Mijn nieuwe YA-boek

Mijn nieuwe Young Adult-boek telt nu ruim 16.000 woorden (zeg maar een kwart YA-boek) en met de deadline begin maart 2024, vind ik dat ik prima op schema ben. In september heb ik mijn schrijfhuisje weer gereserveerd en hoop ik weer een fijne en flinke slag te slaan.

Dat ik niet veel dagen schreef, betekent níét dat ik niet bezig ben mijn nieuwe boek: ik heb interviews gedaan met ervaringsdeskundigen en nog drie nieuwe afspraken staan voor augustus & september. Dat zorgt voor inspiratie en verdieping, in mijn hoofd en straks ook op papier, dus ja, ik kan wel zeggen dat dit boek steeds meer gaat leven 🙂

Terugblik halfjaar

Dus: hoe kijk ik terug op de eerste helft van 2023? Het was een roerig en positief halfjaar (of eigenlijk 7 maanden), waarin ik vele nieuwe kanten van mezelf ontdekte door nieuwe dingen te proberen. Ik schreef weinig, maar las des te meer – eindelijk weer een lekkere leesflow!

Het was wel veel en ik voel nu een grote behoefte om stil te staan bij dingen die voorbijgingen in de ratrace van alledag. Zoals Neil die vier werd en nu ook naar school gaat; het nieuwe ritme waaraan we allemaal moeten wennen. De kat die we na járen aan Nola gaven en die binnen 3 weken weg moest omdat ik onverwacht allergisch bleek en waar ik nog steeds een waardige vervanger voor wil regelen (konijnen?). En overpeinzen welke nieuwe werkgerelateerde dingen wel/niet mogen blijven en wat de juiste balans voor mij is.

Fijne zomer allemaal!