Jaaaaaa het is zover, tijd voor de onthulling van de titel van mijn nieuwe Young Adult-boek! Zo’n spannend moment vind ik dat altijd…

Het regent op sociale media cover & titel reveals van alle mooie YA-boeken die (vooral) in juni gaan verschijnen. Hoewel mijn nieuwe boek ‘pas’ begin september verschijnt, gaat het al wel mee in de zomercatalogus en kan ik dus eens lekker vroeg titel & cover met jullie delen!

Hier zie je al een iets grotere preview van de cover, maar vooral zie je natuurlijk: de titel! En die wordt…

ALLEEN THUIS

Complimenten aan Demi & Ben Blom die de titel na mijn vorige post (de bijna reveal) al goed hadden geraden! Helemaal zelfs (hoewel: ‘Alleen thee’ was ook een bijzondere titel geweest haha).

Feitje: deze titel heb ik zelf bedacht! Elke schrijver begint voor het schrijven met een werktitel (denk ik), maar die wordt niet altijd de échte titel. Andere titels van mijn YA-boeken die ik zelf heb bedacht: Het zusje van, Grijs en Het is hier helemaal (niet) perfect!. Eigenlijk best veel al, zie ik nu.

Een nog nét iets mooiere titel voor dit verhaal vond ik: ‘Niet thuis’. Maar die titel was helaas al in gebruik door Jacques Vriens. Je kunt niet alles hebben in het (schrijvers)leven 😉

Later deze week deel ik namen van mijn 2 hoofdpersonen én de (voorlopige) flaptekst. Ik hoop dat jullie het alvast een mooie titel vinden en benieuwd zijn waar het verhaal over gaat.

Op 25 maart komt de Blossom Books zomercatalogus online met daarin ook de aankondiging van mijn 6e YA-roman Alleen thuis, dus dan weten jullie álles!