Na de titel Alleen thuis is het natuurlijk ook wel fijn om te weten waar mijn nieuwe Young Adult-boek over gaat, dus vandaag deel ik met jullie…  de (voorlopige) FLAPTEKST!

Dit is de beschrijving van Alleen thuis in de zomercatalogus van Blossom Books, die a.s. maandag online komt: 

Juna is vijftien als ze geplaatst wordt in Gezinshuis Boskant. Samen met haar broertje Sylvester trekt ze in bij gezinshuisouders Hanna en James, hun zoon Lennon en andere uit huis geplaatste jongeren. Yuna is boos op iedereen, behalve op haar broertje – hij betekent alles voor haar.
Lennon heeft het helemaal gehad met die ‘Probleemgevallen’ die zijn ouders zomaar in huis hebben genomen. Zeker met die irritante Juna en al haar drama. Maar dan gebeurt er iets waardoor Juna en hij elkaar toch nodig hebben.

Quote van Juna uit het boek:
‘Denken ze nou echt dat ik de eerste nacht lekker ga slapen, omdat ze deze plek toevallig een ‘gezinshuis’ hebben genoemd? Dat iets klínkt alsof het uit een ideale Barbie-wereld komt, betekent nog niet dat dat ook zo ís.’

Aaah ik heb zoveel zin om het verhaal van Juna & Lennon met jullie te gaan delen, maar helaas duurt het nog even voordat het september is…

Wel is het zondag (OVER 2 DAGEN DUS) tijd voor het laatste stukje van deze reveal: de hele cover! Zijn jullie al benieuwd? Ik hoop het wel!