Carlie van Tongeren op bezoek bij Boekhandel Broekhuis Deventer

Als introverte schrijver kan ik heel goed, heel lang in mijn eigen prettige schrijfcocon doorbrengen. Maar omdat ik weet dat het ook belangrijk is om als schrijver aan je zichtbaarheid te werken, heb ik als een goed voornemen om vaker uit mijn comfortabele schrijfwereldje te stappen. 

Zo ging ik onlangs op kennismakingsbezoek bij de nieuwe vestiging van Boekhandel Broekhuis in Deventer, om me voor te stellen als Deventerse schrijfster en om mijn eigen drie Young Adult-boeken daar in de kast te zetten. Ik had een leuk gesprek met bedrijfsleider Eric Bol, verkende de mogelijkheden voor een boekpresentatie in het najaar én liet een gesigneerd auteursexemplaar achter, dat hopelijk intussen een fijn nieuw thuis heeft gevonden 🙂

Overigens was ik onofficieel al eerder in deze nieuwe boekwinkel geweest. Ik vond mijn boek Het zusje van en gaf het stiekem een prominenter plekje op tafel. Maar mijn boek ongevraagd signeren of spontaan roepen: ‘Hoi, ik ben schrijfster van dit boek en wisten jullie dat ik ook uit Deventer kom?’ dat durfde ik dan weer niet.

Carlie van Tongeren op bezoek bij Boekhandel Broekhuis Deventer  Het zusje van gesigneerd auteursexemplaar bij boekhandel Broekhuis Deventer

Vóór deze afspraak had ik een koffiedate met Susan Muskee, een collega-schrijfster uit Deventer. Het blijkt maar steeds meer uit wat voor boekenstad ik kom. En ik ervaarde weer eens hoe heerlijk het is om over schrijven te praten, van liefdes- en seksscènes (zonder misselijkmakende synoniemen voor geslachtsdelen) tot rode tekstdocumenten en reviews in alle soorten en sterren.

Wie of wat zal mijn volgende ik-stap-uit-mijn-schrijfcocon-date worden…?