Dit is Kati, een van de drie vriendinnen uit mijn nieuwste boek Het meisjesmanifest, en in deze post vertel ik jullie graag waar ik mijn inspiratie voor dit personage vandaan heb gehaald. 

Vorige keer deelde ik met jullie waar ik mijn inspiratie voor Tess vandaan haalde en vandaag mag Kati (eindelijk) in de spotlights staan! Iets waar ze totaal niet van houdt trouwens. Kati is erg onzeker over haar bovenbenen. Overal waar ze gaat, denkt ze aan haar bovenbenen. Of haar billen. Of haar maat 42. Allemaal niet goed.

Qua inspiratie hoefde ik niet heel ver te zoeken, want ook ik kon als 16-jarige veel te veel gedachten wijden aan mijn uiterlijk. @damnhoneyhetboek en dan vooral blz. 23 (briljant!) was ook zo’n inspiratiebron en eyeopener. Dit wilde ik zó hard tegen Kati roepen tijdens het schrijven!

Verder ben ik net als Kati introvert en geen podiumnatuurtalent. Maar wat we gemeen hebben: we gaan tóch op dat podium staan, ondanks een composthoop aan zenuwen.

Kati wil graag singer-songwriter worden en aangezien ik totaal niet kan zingen of liedjes schrijven, zocht ik hiervoor inspiratie en hulp bij @themartialmusic . Hij schreef een supermooie songtekst voor Het meisjesmanifest en ik ben zó blij dat deze in mijn boek mag staan!

O, en dan nog iets kleins: de hond van Kati is een ode aan onze eigen lieve hond van vroeger! Zo zie je maar dat ook kleine dingen uit je eigen leven goed van pas komen als schrijver (herkenbaar voor andere schrijvers?)

In de volgende en laatste post mag Sara shinen!

Credits: ook deze prachtige tekening is gemaakt door Esther Mols, die de coverillustraties voor Het meisjesmanifest maakte.