,

Op het mooie podium van YALFU 2024!

YALFU: het podium waar ik al graag op wil zitten sinds ik debuteerde als YA-schrijver (2018), daar zat ik dus écht afgelopen zondag!

Overbodig te zeggen dat ik van tevoren onwijs zenuwachtig was. Achter de schermen kreeg ik wel het beste advies van de populaire Amerikaanse schrijver Maggie Stiefvater: ‘just be dead’. Thank you, Maggie, best advice ever to cope with my stage anxiety!

Het enorme podiumstuk dat ik bijna omver duwde vlak voor ik opkwam, daar hebben we het niet meer over (over een grootse entree gesproken). Ik zat aan de beroemde avocadovormige boekentafel, met onvervangbare host Samya Hafsaoui en met twee veelbelovende Nederlandse debutanten Lucas Versteeg (‘Frambozenzomer’) en Lisette Kuijt (‘De eeuwige nacht’). Zelf was ik blij dat ik hier veel mocht vertellen over mijn nieuwste boek Alleen thuis, aan meer dan 300 YA-liefhebbers.

Recht voor mij, op de voorste rij, zaten 2 bijzondere personen, naar wie ik steeds kon kijken om te weten waarom ik dit boek zo graag wil verspreiden: Cathy & Dalinja, die mij onwijs hebben geholpen bij het schrijven van Alleen thuis omdat zij mij alles wilden vertelden over hun ervaringen met jeugdzorg, en die ik daarom als gast mee had gevraagd naar YALFU. Zo fijn dat jullie erbij waren!

Na het interview was het signeertijd. Mijn rij was nog niet zo lang als die van Maggie Stiefvater (#writersgoals), maar zeg nooit nooit hè. Ik heb met veel liefde Alleen thuis gesigneerd en ook mijn eerdere boeken – echt verrassend vaak Het meisjesmanifest!

Bedankt iedereen die er was om YALFU tot een succes te maken: auteurs, bezoekers en natuurlijk de fantastische organisatie!

Weer een schrijfdroom uitgekomen 🙂