Alleen thuis in schrijfthuis

Sommigen van jullie hadden het goed geraden: ik was dinsdag & woensdag weer even in mijn schrijfhuisje!

Wel anders dan anders: want ik schrijf nog helemaal niet aan iets nieuws en sluit mezelf eigenlijk nooit in de ideefase op in een schrijfhuisje. Dit is namelijk echt niet mijn favoriete fase. Bovendien weet ik al dat ik pas in 2025 ga starten met schrijven aan een nieuw boek, omdat er eerst iets heel bijzonders op mijn pad is gekomen, waarvoor ik nu alle ruimte wil nemen en waarover ik jullie in november (denk ik) meer mag vertellen.

Dus: wat deed ik daar dan wel? Op de foto zie je het al: Alleen thuis was even thuis op de plek waar ik de meeste woorden heb geschreven (en herschreven)! Daar heb ik echt even bij stilgestaan, stukken uit het boek teruggelezen etc.

Daarnaast heb ik gewerkt aan een pitchdocument om ooit toch eens mijn ultieme droom in vervulling te laten gaan: een verfilming. Want toen ik de boektrailer van Alleen thuis maakte, samen met een filmmaker, voelde ik hoe goed dit boek zich leent voor een verfilming. Ik zag het gelijk helemaal voor me. Het thema is actueel, de setting is vernieuwend, de hoofdpersonages contrasterend en de combinatie van fictie & non-fictie werkt.

Ik houd ook al niet zo van synopsissen en pitches schrijven haha, maar ik ben trots dat ik er tóch voor ben gaan zitten en ook ben blijven zitten. Het is nog niet klaar om verstuurd te worden (het moet nog korter, vind ik), maar het is goed dat dit alvast op papier staat.

Wordt vervolgd hopelijk! En zo niet, dan heb ik in ieder geval 2 dagen stilgestaan bij de komst van Alleen thuis en gedroomd over alles wat er nog meer mogelijk is met dit boek…

O, en ik heb ook gewandeld en hardgelopen in het nabijgelegen bos, veel gelezen en (iets te) veel koffiegedronken terwijl ik uit het raam keek naar de bomen, eekhoorns en vogels. Ik laadde me op voor het nieuwe schooljaar met gastlessen. Dat start voor mij a.s. woensdag, met 2 dagen lesgeven in Pijnacker! Ook voor het eerst over Alleen thuis 🙂