Jullie zagen het al voorbijkomen in mijn stories: deze week stond in het teken van de aftiteling van Grijs! Het was deadlineweek voor versie 2 van mijn nieuwe Blossom Books shortie.

Ik schreef het deels thuis op mijn zolderkamer, deels in mijn nieuwe schrijfhuisje in het groen (waarover later een aparte post, en nu echt).

Op dinsdag leverde ik het aangepaste manuscript al in, voor het eerst vóór de deadline! Maar daarna was ik nog niet klaar:
– ik boog me over de leesvragen, die achter in alle Blossom Books Shorties staan.
– ik probeerde alvast een goed leesfragment te selecteren voor in het nieuwe Stap op de Rode Loper!-schrijversboek.
– ik bedacht een opzet voor een mogelijke boektrailer van Grijs.

En in het kader van je dromen kunnen nooit te groot zijn: ik probeerde meteen een outline voor een scenario te maken. Het bleek maar weer eens hoe dicht zo’n shortie en een scenario bij elkaar liggen, want bijna alle hoofdstukken zijn scènes die zich uitstekend lenen voor op het scherm.

Dopaminedip

Ik heb moeite om het nu los te laten. Wat. Een. Onwijze. Dopaminedip. Gelukkig kan ik nog uitkijken naar de volgende kleine fases: de persklaarmaker en redacteur gaan nu nog 1x door Grijs heen, daarna ik voor versie 3, daarna wordt het verhaal opgemaakt als echt boek (dé tofste transformatie) en gaat de drukproef naar de corrector en mij. En dan gaat Grijs naar de drukker op 5 december – als dat geen mooi Sinterklaascadeautje is…

Bij deze aftiteling heb ik trouwens ook de perfecte muziek en dat is het album Lover van Taylor Swift, dat me de afgelopen maanden gezelschap heeft gehouden tijdens alle versies, goede en slechte schrijfdagen van Grijs. Niet eens op shuffle, altijd op dezelfde volgorde. Ik hoefde maar een paar klanken te horen van het eerste nummer (I Forgot That You Existed) en ik zat weer helemaal in mijn verhaal.

Lieve mensen, ik kan niet wachten tot jullie dit dierbare verhaal van mij mogen gaan lezen. Tegelijkertijd nemen de zenuwen nu sterk toe en moet ik de neiging bedwingen om onder een steen te kruipen voor een winterslaap tot na de releasedatum…

Liefs!
Carlie