Ik zeg dit (bijna) elk jaar: als je nieuwe boek in de aanbiedingscatalogus staat, wordt het pas écht echt. En kijk hier, hoe mijn nieuwe Young Adult-boek Alleen thuis staat te shinen in de zomercatalogus van mijn uitgeverij Blossom Books!

Supertrots ben ik dat ik tussen al deze razend populaire, vertaalde, mooie Young Adult-boeken mag staan. En tegelijkertijd baal ik dat het nog ZO LANG DUURT voordat het verschijnt… Maar ja, september is ook gewoon zomer hè.

Cover, titel & flaptekst zagen jullie al voorbijkomen, dus hier volgen nog wat nieuwe stukjes over Alleen thuis, aka ‘integere roman over jongeren in gezinshuis’:

 

Carlie van Tongeren doorbreekt in haar boeken taboes en bespreekt zware onderwerpen, maar de lezer kan altijd rekenen op een glimlach en een sprankje hoop. Voor Alleen thuis sprak ze jongeren en hulpverleners binnen de jeugdzorg. Al hun ervaringen en herinneringen kwamen samen in het verhaal van Juna en Lennon.

Quote Carlie: ‘Ik denk nog vaak aan het leesevent in juni 2023, waar ik aan twee jonge vrouwen vroeg welk boek zij nog misten. In één adem antwoordden ze: over een jongere die niet thuis is opgegroeid, zoals wij, wel graag met een hoopvol einde. Toen wist ik dat dit boek er echt moest komen.’

Quote Juna: ‘Denken ze nou echt dat ik de eerste nacht lekker ga slapen, omdat ze deze plek toevallig een ‘gezinshuis’ hebben genoemd? Dat iets klínkt alsof het uit een ideale Barbie-wereld komt, betekent nog niet dat dat ook zo ís.’

 

Klik hier voor de online zomercatalogus van Blossom Books: P10 online (P18/19 papier)

IS HET AL BIJNA SEPTEMBER?