Verrassing: er is nu ook een boektrailer van mijn boek Het zusje van! Voor mijzelf was dat ook een verrassing, want deze video heb ik namelijk niet zelf gemaakt zoals van Grijs. Dit filmpje is gemaakt door Boek voor Nederlands – en hoe!

In 2 minuten heeft Boek voor Nederlands de essentie van Het zusje van weten te vatten en het is zó tof om naar te kijken: die geluiden, dat biertje (haha), het terugspoelen, het kluisje (mijn favoriete scène!)… Door deze boektrailer gaan hopelijk nog veel meer docenten en leerlingen kennismaken met het leven van Liv & Alex 🙂

Maandag geef ik toevallig een nieuwe les over Het zusje van – een nieuwe kick-off van het project Van Boek naar Doek waarin leerlingen klassikaal dit boek lezen én verfilmen – en daar ga ik deze video natuurlijk laten zien ter inspiratie!

Bedankt voor deze topvideo – en voor alle leerlingen, docenten en andere liefhebbers van jeugdboeken (12+): aanrader om Boek voor Nederlands te volgen voor nieuwe pakkende boektrailers! Op YouTube vind je al andere mooie boektrailers, o.a. van Huisje 13 van Elin Meijnen en Game on van Cis Meijer.