Nu ik druk ben met het opsturen van gesigneerde exemplaren van Het is hier helemaal (niet) perfect! met bedankkaartjes aan mensen die me hebben geholpen tijdens het schrijven, bedacht ik dat ik mijn lieve proeflezers hier nog niet eens op een rijtje & in het zonnetje heb gezet! Hoogste tijd dus:

☀️ Op het gebied van vitiligo was de hulp van @petra_spreekt en @ziekwit (2 accounts, 1 Petra) en van @fantasybooklover3 absoluut onmisbaar!

☀️ Alles wat ik zelf niet wist over sociale media / Instagram, kon ik vragen aan @charlotteslittlecorner en dat gaf me veel houvast en inspiratie.

☀️ Lieve @ikbenirisniet jouw feedback op de paniekstukken was ZO waardevol.

☀️ Dankzij @mindie_sutardi kon ik mijn Indonesische beschrijvingen checken en aanvullen met mooie details die ik was vergeten.

☀️ Mijn Belgische proeflezers @axellesbooks en @ellike98 maakten van BFF Ifke een ‘echter’ en nog leuker personage.

☀️ En last but not least: alle bijzondere mensen die ik zelf op Lombok heb ontmoet, 10 jaar geleden alweer, en die ik nooit ben vergeten. Jullie kunnen het helaas niet helemaal lezen, maar ik ga zeker nog stukjes vertalen voor jullie!

Nog nooit werkte ik voor een boek met zoveel proeflezers en ervaringsdeskundigen, met verschillende aandachtspunten. Soms was dat heel veel werk en zag ik door de vele comments in vele documenten het bos niet meer. Maar vooral was het een leerzame en geweldige ervaring, die ik zonder nadenken zou herhalen.

Dank jullie wel, ik hoop dat het hierdoor ook een beetje voelt als jullie boek!