Zondagavond 28 mei kon je Deventers schrijversDuo @susanmuskee en ik op tv zien bij Eus’ Boekenclub op NPO2 🤩 In het publiek hè, voor de duidelijkheid. Maar wel op een mooie tribune 💃🕺

Wij zaten gezellig te shinen op een rijtje met o.a. @cathyslibraryy en @linnvstheworld – en ineens werden we zenuwachtig toen we hoorden dat iemand van ‘ons’ rijtje de eer zou krijgen om commentaar te leveren op het ongepubliceerde manuscript van die avond. Gelukkig (voor ons, dan) mocht een van de anderen reageren op dit verhaal over de wondere wereld van biljart in rauw Rotterdams decor, want ik ben nog steeds bezig een mening te vormen 😂

Het was een superleuke ervaring om bij de opnames te zijn, gewoon om de hoek in het Burgerweeshuis in Deventer, om te kijken & luisteren naar iets wat onze grootste interesse heeft: boeken ❤️ Om te ervaren hoe enorm professioneel en soepel zo’n tv-aflevering tot stand komt. En hoe presentator Ozcan Akyol steeds in de regen moest staan ahhh.

In deze aflevering wordt schrijver Marente de Moor geïnterviewd over ‘De Schoft’ en waarom ze na ieder boek (!) verhuist. Luisteren we naar poëzie van Daniëlle Zawadi en een verzamelaar van blokfluitboeken (wat Susan daarvan vindt, lezen we in het 1e hoofdstuk van haar nog te verschijnen roman…)

En een persoonlijk gesprek over literatuur met minister Dennis Wiersma (‘dit was al eerder opgenomen’). Hij vertelde over het boek dat veel indruk op hem maakte: ‘De kleine blonde dood’. (Voor de enige persoon die dit boek niet voor z’n lijst las: dat hoeft na deze aflevering ook niet meer, want Wiersma geeft een zeer volledige samenvatting.)

Nog wat kleine tips voor de redactie om een jonger/ander publiek aan te trekken:
– Misschien eens een auteur uitnodigen binnen een ander, verrassender genre dan de geijkte literaire namen (Young Adult en feelgood om er maar eens 2 te noemen 😉)?
– Misschien het ongepubliceerde manuscript vervangen door een boek in het zonnetje te zetten dat wél is gepubliceerd, maar in een onbekender genre?

Kortom, leuke aflevering om terug te kijken en als er nieuwe opnames komen: aanrader om je aan te melden als publiek! ✨