Hoera, vandaag ben ik precies 5 jaar gepubliceerd Young Adult-schrijver! En ik heb ook nog eens precies 5 YA-boeken op mijn naam staan, nou mooier kan toch haast niet. 

Op 6 juni 2018 presenteerde ik mijn YA-debuut Heerestraat & Rozenlaan op de Dag van de Jonge Jury in Tivoli Utrecht aan ±1.000 leerlingen – een droomstart!

Sowieso was het al een schrijversdroom die uitkwam bij uitgeverij Blossom Books. Die 6 versies van Heerestraat & Rozenlaan schreef ik dan ook met alle liefde (en uiteraard ook enige frustratie).

Doordat ik zo lang aan dit boek heb geschreven – ergens tussen de jaren 2013 en 2018, wel met grote tussenpauzes hoor! – is Nina mijn meest dierbare hoofdpersonage. Ik denk nog vaak aan hoe het haar vergaat na de scheiding van haar ouders in 2 huizen. Zeker omdat ik dit verhaal daarna ook nog heb bewerkt tot script (hm-mm ja, nog steeds mee bezig…).

Enorm bedankt voor het lezen van mijn boeken & het volgen van mijn schrijfavonturen! T/m zondag 11 juni 2023 kun je meedoen aan een winactie op mijn Instagram @carlievantongeren.