Afgelopen vrijdag reed ik met 50 boeken naar de Voedselbank Deventer, om ze op tijd te doneren als Sinterklaascadeau voor de gezinnen met tieners.  

Hier ben ik ze aan het signeren in de loods in Deventer, tussen de actieve vrijwilligers en uitlaatgassen van busjes die spullen kwamen brengen.

Eind 2022 deed ik dat zelf met 15x Het zusje van. Nu deed ik het samen met mijn uitgeverij Blossom Books, waardoor we er meer konden doneren. We gebruikten hiervoor de b-keuze boeken van mijn eerste twee titels: Heerestraat & Rozenlaan (voor de jongens) en Het meisjesmanifest (voor de meiden).

Dat ze b-keuze zijn, valt echt bijna niet te zien! Dus ik ben blij dat we deze teruggestuurde Young Adult-boeken zo een waardevol nieuw thuis hebben gegeven.

Natuurlijk is een boek geen eerste levensbehoefte zoals eten en drinken. Toch gun ik iedereen – zeker de gezinnen met kinderen – iets extra’s rond de feestdagen. Een eigen boek krijgen heeft iets magisch, herinner ik me nog van vroeger.

Gelukkig krijgt de Voedselbank (in Deventer) redelijk wat spullen binnen om cadeau te doen aan jonge kinderen tijdens de feestdagen. Voor tieners nauwelijks, dus zo kwam deze actie voor iedereen goed uit. Ik hoop dat de boeken met plezier worden uitgepakt & gelezen!