Coauteur Ingeborg Timmerman & ik hadden de eer om vrijdag 26 nov. een presentatie te houden op het online congres van het Centrum Seksueel Geweld, naar aanleiding van ons boek Van weerzin naar weer zin. Een mooie start voor ons boek, dat met een weekje vertraging verschijnt op 1 december – zeker omdat onze eigen boekpresentatie in Haarlem niet door kon gaan.

Al sinds ik worstelde met het weer leuk maken van seks na mijn ongewenste seksuele ervaring, had ik al iets activistisch in me: ooit ga ik hierover spreken, dacht ik, want ik kan niet de enige zijn die hiermee zit. Maar ja, hoe activistisch kun je zijn als bijna niemand van die ervaring weet?

Twintig jaar later sta ik er dan toch. Met een boek, een presentatie en een aantal (nog te verschijnen) interviews. Ik ben zó dankbaar, en in deze laatste post voor verschijning wil ik graag een aantal mensen ontzettend bedanken:

  • Iva Bicanic, hoofd van het CSG, voor deze uitnodiging. Het was een enorme eer om te mogen spreken voor hét expertisecentrum van Nederland.
  • Ellen Laan, hoogleraar seksuologie, voor jouw quote op de achterkant van ons boek. Hopelijk draagt die ertoe bij dat zoveel mogelijk mensen die het nodig hebben, dit boek gaan oppakken!
  • Jantine Jongebloed, auteur van Wie zette mijn naaktfoto’s online?, voor jouw persoonlijke, pakkende en passende woord vooraf.
  • Lian Poelsma, voor het proeflezen, je waardevolle feedback, je fijne DM’s tussendoor en jouw eigen openhartigheid.
  • Coen Haver, regisseur, voor dat ene gesproken whatsapp bericht toen je een bio’tje over me (her)schreef voor ons gezamenlijke filmproject gebaseerd op Heerestraat & Rozenlaan, dat me op dit idee bracht. Binnen een week schreef ik de synopsis en had ik een ja van zowel uitgeverij Van Duuren Psychologie als seksuoloog Ingeborg Timmerman.
  • En natuurlijk Ingeborg Timmerman, voor het samen schrijven van dit boek zodat dit gevoelige thema de verdieping krijgt die het verdient. Soms schreef ik in tranen, maar vaker met een glimlach. Schrijven met jou was opnieuw een feest. Ik hoop dat door onze samenwerking en het schrijven vanuit verschillende perspectieven een succes gaan maken van Van weerzin naar weer zin.