Sommige dagen gebeurt er niet zoveel, andere dagen sta je met een belangrijk deel van je seksleven op Linda.nl. Samen met seksuoloog Ingeborg Timmerman met wie ik het boek Van weerzin naar weer zin schreef. Morgen verschijnt het dan echt en post ik een foto met mijn 1e exemplaar!

Dit boek en alles eromheen is behoorlijk uit mijn comfortzone, maar dat is het meer dan waard als we anderen kunnen inspireren/helpen om zich te bevrijden van de impact van hun negatieve seksuele ervaring(en) 🙏

Hier volgt een stukje uit het artikel:
‘In het boek benadrukken Carlie en Ingeborg dat ze geen maatstaf hanteren voor wat seksueel overschrijdend is of niet. Het besef dat je iets moet wegdrukken, zegt genoeg. “De heftige misbruikverhalen die vaak naar buiten komen, waren voor mij steeds een bevestiging dat wat ik had meegemaakt niet erg genoeg was”, zegt Carlie. “Ik wilde juist dat dit boek ook mensen met een ervaring die op de mijne lijkt, zou aanspreken.”

Vier jaar lang hield Carlie haar negatieve ervaring voor zichzelf. Ze komt pas in actie als ze als student voor het eerst écht verliefd wordt. “Dat zorgde voor heel veel paniek. Ik dacht: ik wil dit heel graag, maar ik kan het niet.”

Die ‘trigger van buitenaf’ motiveerde Carlie om met zichzelf aan de slag te gaan. Dat gebeurt wel vaker, zegt Ingeborg. “De meeste mensen weten wel dat er iets weggestopt zit. Maar pas als ze vastlopen in relaties of fysieke klachten krijgen, wordt het echt een probleem en gaan ze op onderzoek uit.”

Negatieve ervaringen met sex nestelen zich niet enkel in je lichaam. Ze bezetten ook plekjes in ons brein, legt Ingeborg uit. “Als je partner je op een manier aanraakt die je doet denken aan je negatieve ervaring, zal het reptielenbrein (je instinct, red.) meteen alarm slaan. Het aangename gevoel wat je daarvoor misschien wel had, stopt dan. Het vervelende is dat ons ‘slimme’ brein die conclusie dan overneemt en denkt: zie je wel, het is verschrikkelijk.”

En nu ga ik lekker in mijn joggingbroek terug mijn comfortabele cocon in haha 😅🙋‍♀️ De rest van het artikel op Linda.nl lees je via deze link.

Een paar dagen later werden we ook geïnterviewd voor de website van RTLnieuws.nl, lees dat artikel hier