De tijd vliegt, het is alweer vrijdag en dat betekent een nieuw weetje over mijn nieuwste boek Het zusje van!

Het schrijven van Het zusje van was in meerdere opzichten een nieuwe uitdaging voor me. Qua formaat (daarover een andere keer meer), qua periode (corona) maar óók qua inhoud. In Heerestraat & Rozenlaan verwerkte ik heel veel van mezelf; gevoelens en gebeurtenissen rondom de scheiding van mijn eigen ouders. In Het meisjesmanifest legde ik ook veel van mezelf en dan wel het meest in de verhaallijn van vriendin Sara. Ik had weinig moeite me in te leven of om me (opnieuw) boos te maken tijdens het schrijven.

En toen… had ik de belangrijkste topics dus gehad! Die twee onderwerpen waarvan ik al járen wist: hierover wil ik ooit een boek schrijven, dat ik zelf zo heb gemist.

Het zusje van is dus mijn eerste YA die nagenoeg níet op mijn eigen leven is gebaseerd en dat vond ik best spannend: Is dit verhaal interessant genoeg? En geloofwaardig? Kan ik me wel goed genoeg inleven in de personages, ook al heb ik dit zelf niet meegemaakt?

Des te blijer ben ik met de eerste reacties die er inmiddels zijn. Ik heb al meerdere keren 5 sterren gekregen: wauw! Daar ben ik echt heel dankbaar voor. Die eerste superspannende weken – dat je boek de wereld in gaat, maar dat je nog niet weet hoe die wereld erop gaat reageren – zijn voorbij en ik kijk nu ietsjes relaxter uit naar de reviews die nog gaan komen!