Yes, het was zover: maandag 31 januari 2022 maakte ik mijn debuut bij Stap op de Rode Loper!, en taal- en leesproject op bijzondere culturele locaties voor vmbo’ers uit de bovenbouw (waarvan ik al langer hoopte een van de schrijvers te worden).

Ik stond helaas niet op een échte rode loper op een mooie culturele locatie in Amsterdam, want voor deze editie zat ik op mijn eigen bureaustoel voor mijn eigen boekenkast in Deventer. Maar als je alle technisch gedoe (powerpoint delen lukt niet, vijf minuten op de vergaderinglink klikken, niet iedereen in beeld) even vergeet, is het digitaal ook ontzettend leuk om 3 vmbo 3-klassen te ontmoeten.

Om te vertellen over schrijven en over hoe ik op ideeën kom voor verhalen – met mijn nieuwste boek Het is hier helemaal (niet) perfect! als uitgangspunt, want die titel staat centraal bij Stap op de Rode Loper 2022. De leerlingen bedachten zelf ook mooie verhaalideeën – al waren die een stuk gruwelijker en moorddadiger dan mijn eigen verhalen 😉

Ik las voor en genoot van het onderdeel vragen, waaronder: Spreekt u ook echt Indonesisch? Hoeveel heeft u al verdiend met Het is hier helemaal (niet) perfect!? Met welk boek heeft u het meest verdiend?

Als er geen vragen komen (wat ook soms zo is), heb ik altijd een paar vragen die ik zelf stel aan leerlingen, want ik krijg niet elke dag de kans om met een hele groep jongeren over lezen te praten 📚

Ik ga in februari en maart naar Utrecht, Groningen en Eindhoven en hopelijk mag ik de leerlingen dan live ontmoeten op toffe culturele locaties!

Lees hier meer over het taal- en leesproject Stap op de Rode Loper!