Afgelopen week stond in het teken van de afronding van mijn nieuwe Young Adult-boek Het is hier helemaal (niet) perfect! Ik ontving de drukproef van uitgeverij Blossom Books en waaah wat blijft dat toch iets magisch ✨ Na maandenlang schrijven in een word-bestand is datzelfde verhaal ineens een echt BOEK!

Zoals jullie weten ben ik dol op leuke ‘tussendoordingen’ in (mijn) boeken en die worden in een drukproef pas écht echt. In deze YA zijn dat vooral Instagram-posts van hoofdpersoon Yara, maar ook mailtjes en ‘geschreven’ reisdagboekfragmenten van Yara en Ro.

De inspiratie hiervoor haalde ik trouwens uit het boek Mijn reis met Jake. Met allemaal bonnetjes etc. van een roadtrip. Het is al een wat ouder boek, maar ik ben het na het lezen nooit meer vergeten.

Dee gele notities op de 1e pagina zijn mijn comments. Foutjes bijvoorbeeld – of beter gezegd fouten: ik schreef de naam van het belangrijkste gebouw in Maleisië verkeerd en daar kwam ik nu pas achter! Tegelijk met mij leest ook een corrector de proef, en hopelijk hebben we dan samen alle foutjes & minder mooie dingen gecoverd.

Wat ook op het menu stond was het complete omslag. Dat laat ik nog niet zien, want er is nog een speciale verrassing bijgekomen waar ik superblij mee ben, en ik ben benieuwd hoe snel jullie die gaan vinden…

Maandag komt de 2e proef en checken de redacteur en ik de allerlaatste puntjes. En dinsdag, in mijn herfstvakantie, gaat het dan naar de drukker! 😱

Drukproef YA Perfect Carlie van Tongeren Detail uit drukproef YA perfect, instapost Yara