Carlie van Tongeren met haar nieuwe boek Het zusje van

Wat blijft het toch een magisch moment: je nieuwe boek voor het eerst in handen houden. Vandaag opende ik (eindelijk) mijn doosje exemplaren van Het zusje van en ik ben er ZO blij mee. Ik hoop dat jullie net zo blij gaan worden van mijn nieuwe YA!

Het zusje van gaat over Liv: een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Tot haar broer Alex een auto-ongeluk veroorzaakt, waarbij een meisje van Livs school om het leven komt. Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar ‘het zusje van’. Van die dronken automobilist die de lieve Zoë heeft doodgereden. Moet ze voor Alex opkomen of juist niet? En wie komt er eigenlijk voor haar op?

In deze allereerste Blossom Books shortie (een YA-novelle) heb ik drie perspectieven gebruikt. Liv is de hoofdpersoon, dus ik neem jullie het vaakst mee in haar hoofd. Maar ook Zoë en Alex leren jullie beter kennen. De Alex-hoofdstukken hebben allemaal een andere vorm dan een ‘gewoon’ hoofdstuk. Dit vond ik zelf een tof idee en erg leuk om te schrijven. Maar ik ben nu natuurlijk wel heel benieuwd wat jullie hiervan vinden, dus laat het me vooral weten in jullie reviews! ?

Ik ga de komende tijd nog veel meer vertellen over dit boek & het schrijven ervan. Maar vandaag eerst genieten van de komst van dit zusje in matching shirt! ?