Vandaag is het de boekverjaardag van Grijs! Mijn Blossom Books Shortie verscheen precies 1 jaar geleden.

Geïnspireerd door een recente post van mijn schrijfcollega Elin Meijnen, zal ik eerlijk zeggen dat het ook jammer is als je boek jarig is. Omdat er intussen natuurlijk nieuwe mooie, goede, leuke boeken zijn verschenen en de aandacht een beetje wegebt… (Herkenbaar, schrijvers???)

Maar… laat ik vandaag stilstaan bij de mooie dingen die er zijn gebeurd én nog steeds gebeuren rondom Grijs, zoals:

Mijn 1e boektrailer, super om te maken en vooral om die tijdens lezingen te laten zien
– Bij dit boek ontving ik verreweg de meeste persoonlijke reacties, die me echt ontroerden
– Veel goede reviews!
– Steeds meer uitnodigingen voor schoolbezoeken waar hele klassen Grijs hebben gelezen. Bijzonder en waardevol!
– Op dit moment pas ik mijn favoriete project ‘Van Boek naar Doek‘ (waarin leerlingen klassikaal mijn boek lezen en verfilmen) aan van Het zusje van naar Grijs. Volgende week start de pilot hiervan in Harlingen en ik ben zo benieuwd (en zenuwachtig, dat ook haha).

Hopelijk kan Grijs, vooral door die laatste twee, nog een (lange) tijd mee.

Dit is mijn verlanglijstje voor de volgende boekverjaardag van Grijs:
– Een herdruk
– Een vertaling
– Een verfilming

Wat denken jullie: eentje daarvan moet toch wel lukken…?