Inhoudelijk kan ik nog weinig met jullie delen, maar tóch wil ik deze mijlpaal even samen met jullie vieren: versie 1 van mijn nieuwe Young Adult-boek is AF!

Ongelooflijk maar waar, ik leverde het vóór de deadline in! Oorspronkelijk zou ik het 1 maart inleveren bij mijn uitgeverij Blossom Books, maar ik vervroegde dat in overleg naar 1 februari. En toen leverde ik het al op 23 januari in. Geen idee hoe dat kwam, maar wel een totaal nieuwe ervaring haha.

Tegelijk met mijn fijne redacteur & uitgever wordt mijn manuscript ook gelezen door ervaringsdeskundigen. Het manuscript heb ik verstuurd naar 3 adressen, maar op één locatie zal het door meerdere mensen worden gelezen. De eerste feedback heb ik zelfs al terug, van Dalinja & Cathy, en zij waren geraakt en positief, dus ik zit hier al iets minder te zweten…

Er is nog geen cover, geen definitieve titel, dus wat kan ik dan wél delen?

Een paar weetjes:

  • Dit wordt mijn 6e jeugdboek en mijn 12e boek in totaal!
  • Het boek telt nu 70.000 woorden (ik streefde naar 65.000, best netjes toch?). Het wordt dus geen shortie, maar wel iets dunner dan mijn eerdere YA’s.
  • Verschijning staat gepland na de zomer (begin sept. 2024).
  • Ik schrijf het vanuit 2 perspectieven: J/M. Ik heb er inmiddels echt plezier in om vanuit een jongen te schrijven! Terwijl ik dat bij Het zusje van nog nauwelijks aandurfde.
  • Natuurlijk heb ik ook in dit boek iets bijzonders bedacht voor tussen de hoofdstukken: oneindige liefde voor tussendoordingen.
  • Start was HEEL moeizaam, ik nam de langste schrijfpauze ooit voor ik begon (5 maanden).
  • Schrijven ging daarna juist HEEL soepel! Ik denk dat dit verhaal het soepelst uit mijn pen kwam van alle boeken tot nu toe, vandaar ook het vervroegen van de deadlines.
  • Dit boek komt niet voort uit eigen ervaring. Wat dat betreft vergelijkbaar met Het zusje van. Toch voelen de karakters dichtbij. Ik heb veel mensen geïnterviewd, meegekeken, meegelopen, en al hun verhalen zijn met elkaar vervlochten geraakt.
  • Versie 2 ga ik schrijven vanaf eind feb/begin maart en ik kan niet wachten!