Hoera! Vandaag is Het is hier helemaal (niet) perfect!, mijn 4e Young Adult-boek bij uitgeverij Blossom Books, dan écht verschenen! Wat is het bizar en bijzonder om het boek nu echt in mijn handen te houden.

Gisteravond vierde ik de komst van mijn nieuwe boek met sommige van jullie via een instagram live boekpresentatie. Dat was anders dan gepland, niet perfect, maar ook juist uitstekend passend bij dit verhaal en wat hoofdpersoon Yara moet leren. Het boek kwam letterlijk 20 minuten voor de presentatie pas binnen, dus dat hield de spanning er ‘lekker’ in 😱 Net als dat het de eerste live was die ik deed als host, en dat op het grote account van Blossom Books.

Natuurlijk was het jammer dat de geplande boekpresentatie bij Boekhandel Broekhuis in Deventer niet door kon gaan. Gelukkig ga ik daar volgende week alsnog een stapel boeken signeren en was het zo online toch een echt feestje! Veel gezelligheid en fijne gesprekken met uitgever Myrthe Spiteri over mijn 4e YA-boek, schrijven, reizen, perfectionisme en paniek. En met mijn tweede gast Petra Willems, met wie ik praatte over vitiligo en hoe zij mij tijdens het schrijven heeft geholpen. Zij kreeg van mij het 1e exemplaar.

Nu ben ik blij dat Het is hier helemaal (niet) perfect! er is, dat ik het kan vasthouden en erdoorheen kan bladeren als ECHT boek. Ondertussen ben ik zo benieuwd naar jullie reacties en, eerlijk is eerlijk, dat vind ik ook weer superspannend…

Terugkijken?
Kon je er niet bij zijn en wil je (een stukje) terugkijken? De presentatie vind je bij de video’s op mijn Instagram-account @carlievantongeren. (Of direct via deze link)

Daar vind je ook twee andere insta lives rondom dit boek, die ik deed met @ikbenirisniet over paniek en met @charlotteslittlecorner over sociale media/Instagram. Zij hebben me allebei, net als Petra, enorm geholpen tijdens het schrijven!